Lahodně opilá čokoláda
Suroviny
tmavá čokoláda
200
g
s vysokým obsahem kakaové hmoty
káva
100
ml
silná
alkohol
4
PL
např. rum, brandy, Disaronno atp.
smetana ke šlehání
400
ml
třtinový cukr
1
PL
kakao
na ozdobení
1 Rozlámejte čokoládu na malé kousky a smíchejte s kávou a alkoholem. V kastrůlku přiveďte k varu 250 ml smetany, ztlumte, přidejte čokoládovou směs a míchejte, až se čokoláda rozpustí a bude hladká. Rozdělte do šesti šálků a nechte v chladničce přes noc odpočinout.
2 Před podáváním ušlehejte zbylých 150 ml smetany s cukrem na tuhou šlehačku. Šálky s čokoládovou směsí ozdobte šlehačkou a posypte kakaem tak, aby vše vypadalo jako cappuccino.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kávové osvěžení(14 receptů)
- Výstřední poháry(8 receptů)
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů)
- 27 dezertů pro opravdové milovníky kávy(27 receptů)