0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kávové suflé s čokoládovou omáčkou

Kávové suflé s čokoládovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kávové suflé s čokoládovou omáčkou

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3037 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 196 g
Tuky 207 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné pokušení! Dopřejte si božskou kombinaci nadýchaného suflé, čokolády a vanilkové zmrzliny.

Suroviny

máslo
na vymazání formiček
mandle 1 PL
mleté
tmavá čokoláda 150 g
káva 4 PL
černá, silná
vejce 4 ks
žloutek a bílek zvlášť
mouka pšeničná hladká 2 ČL
krupicový cukr 100 g
Na čokoládovou omáčku
tmavá čokoláda 100 g
smetana ke šlehání 150 ml
káva 2 PL
silná, černá
pálenka 2 PL
lze nahradit rumem
K podávání
vanilková zmrzlina

Postup

1

Troubu předehřejte na 190/170 °C. Šest misek nebo ohnivzdorných šálků vymastěte a vysypte mletými mandlemi.
 

2

Čokoládu nalámejte do misky a zalijte kávou. Posaďte na hrnec s mírně vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna misky) a lehce promíchávejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně a nechte trochu vychladnout. Pak vmíchejte žloutky, mouku a půlku cukru.

3

V misce vyšlehejte bílky a po lžičkách k nim zašlehejte zbývající cukr. Sníh po třetinách opatrně přimíchejte k rozpuštěné čokoládě. Rozdělte do formiček, vložte do trouby a pečte 20–25 minut, až suflé vyběhne.

4

Na omáčku rozehřejte čokoládu se smetanou a kávou. Promíchávejte, až vznikne hladký a lesklý krém. Přidejte alkohol a krém přelijte do džbánku, aby se dobře rozléval.

5

Suflé podávejte okamžitě. Každý si do něj zaboří kousek zmrzliny a vše přelije horkou čokoládovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit