Neodolatelné pokušení! Dopřejte si božskou kombinaci nadýchaného suflé, čokolády a vanilkové zmrzliny.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190/170 °C. Šest misek nebo ohnivzdorných šálků vymastěte a vysypte mletými mandlemi.
Čokoládu nalámejte do misky a zalijte kávou. Posaďte na hrnec s mírně vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna misky) a lehce promíchávejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně a nechte trochu vychladnout. Pak vmíchejte žloutky, mouku a půlku cukru.
V misce vyšlehejte bílky a po lžičkách k nim zašlehejte zbývající cukr. Sníh po třetinách opatrně přimíchejte k rozpuštěné čokoládě. Rozdělte do formiček, vložte do trouby a pečte 20–25 minut, až suflé vyběhne.
Na omáčku rozehřejte čokoládu se smetanou a kávou. Promíchávejte, až vznikne hladký a lesklý krém. Přidejte alkohol a krém přelijte do džbánku, aby se dobře rozléval.
Suflé podávejte okamžitě. Každý si do něj zaboří kousek zmrzliny a vše přelije horkou čokoládovou omáčkou.