Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kávové suflé s čokoládovou omáčkou
Kávové suflé s čokoládovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kávové suflé s čokoládovou omáčkou

4/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3037 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 196 g
Tuky 207 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neodolatelné pokušení! Dopřejte si božskou kombinaci nadýchaného suflé, čokolády a vanilkové zmrzliny.

Související recepty

Suroviny

na vymazání formiček
mleté
tmavá čokoláda 150 g
káva 4 PL
černá, silná
vejce 4 ks
žloutek a bílek zvlášť
Na čokoládovou omáčku
tmavá čokoláda 100 g
káva 2 PL
silná, černá
pálenka 2 PL
lze nahradit rumem
K podávání
vanilková zmrzlina

Postup

1

Troubu předehřejte na 190/170 °C. Šest misek nebo ohnivzdorných šálků vymastěte a vysypte mletými mandlemi.
 

2

Čokoládu nalámejte do misky a zalijte kávou. Posaďte na hrnec s mírně vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna misky) a lehce promíchávejte, až se čokoláda rozpustí. Stáhněte z ohně a nechte trochu vychladnout. Pak vmíchejte žloutky, mouku a půlku cukru.

3

V misce vyšlehejte bílky a po lžičkách k nim zašlehejte zbývající cukr. Sníh po třetinách opatrně přimíchejte k rozpuštěné čokoládě. Rozdělte do formiček, vložte do trouby a pečte 20–25 minut, až suflé vyběhne.

4

Na omáčku rozehřejte čokoládu se smetanou a kávou. Promíchávejte, až vznikne hladký a lesklý krém. Přidejte alkohol a krém přelijte do džbánku, aby se dobře rozléval.

5

Suflé podávejte okamžitě. Každý si do něj zaboří kousek zmrzliny a vše přelije horkou čokoládovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Apetit magazín