Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečený krémový pórek

Pórek zalitý smetanou se výborně hodí k pečením.

Vydání: 2009/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 3 velké pórky
    • 90 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 2 lžíce smetany ke šlehání
    • 2 plátky toustového chleba
    • 30-50 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 190 ºC. Očistěte 3 velké pórky, odkrojte zelenou část a každý pórek pak rozkrojte na třetiny, ty potom podélně rozpulte. Rozložte řeznou stranou nahoru do zapékací formy a přelijte 90 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru a 2 lžícemi smetany ke šlehání. Osolte a opepřete.

2 Rozmixujte 2 plátky toustového chleba, promíchejte je s 30–50 g strouhaného parmazánu a směsí posypte pórek. Dejte péct do trouby na 30 minut, až pórek změkne a strouhanka zezlátne.

Podávejte: k jehněčí a vepřové pečeni či se šťavnatým steakem.

Zkuste: Dejte na pórek plátky sušené šunky a zasypte ho kouskem sýra taleggio nebo jiného měkčího sýra, jako je čedar či blaťácké zlato.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Červená řepa s česnekem

Přidat komentář