
Těstoviny s čerstvou omáčkou puttanesca
Rychlá večeře téměř bez vaření, se zajímavou kombinací surovin.
Vydání: 2009/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 10 minut
Vaření 10 minut
P
Ingredience
- 300 g těstovin linguine, případně špaget
- 500 g třešňových rajčátek, nasekaných
- 4 lžíce kaparů z nálevu nebo soli, propláchnutých
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1 svazek hladkolisté petrželky, nasekaný
- 2 červené chilli papričky, najemno nasekané
- 24 zelených oliv, vypeckovaných a nasekaných nahrubo
- šťáva ze 2 citronů
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Příprava jídla
1 Linguine nebo špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente (tedy tvrdé na skus) nebo jak je máte rádi vy.
2 Mezitím vložte ostatní suroviny do velké mísy, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a pak je smíchejte se slitými těstovinami.
2 Mezitím vložte ostatní suroviny do velké mísy, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a pak je smíchejte se slitými těstovinami.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Andrea Turoková
12. Únor 2010 07:57