Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem splňují všechny požadavky na hlavní jídlo v letních horkých dnech – je rychlé, syté, chutné a navíc nemusíte stát dlouhé hodiny u plotny. Omáčce na těstoviny dodá jogurt krásně krémovou konzistenci a lehce opečená cuketa patřičnou křupavost. Svěží jídlo, které zasytí, a přesto vám po něm nebude těžko.
Suroviny
Postup
Do jogurtu vmíchejte bylinky a strouhaný parmazán, osolte a nechte při pokojové teplotě 10 minut rozležet.
V pánvi na oleji zpěňte česnek a rozdrobenou chilli papričku, trvá to asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 5 minut, až bude cuketa opečená, ale ještě pevná na skus.
Potom vsypte hrášek, nechte minutu až dvě prohřát a vypněte.
Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente. Sceďte je a promíchejte s jogurtovou omáčkou.
Pak vmíchejte cuketovo-hráškovou směs. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu, případně lístky bazalky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jogurtové pohlazení(7 receptů )
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů )