Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 132
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2228 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 250 g
Tuky 81 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem splňují všechny požadavky na hlavní jídlo v letních horkých dnech – je rychlé, syté, chutné a navíc nemusíte stát dlouhé hodiny u plotny. Omáčce na těstoviny dodá jogurt krásně krémovou konzistenci a lehce opečená cuketa patřičnou křupavost. Svěží jídlo, které zasytí, a přesto vám po něm nebude těžko.

Suroviny

rozmarýn 1 ČL
nasekaný
bazalka 2 PL
nasekaná
petrželka 1 PL
nasekaná
nastrouhaný + hobliny k podávání
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
nadrobno
malá, sušená
cuketa 300 g
malá, nakrájená podélně na tenké nudličky
mražený hrášek 100 g
sůl mořská
těstoviny 400 g
mušličky (conchiglie rigate), lze nahradit jinými krátkými těstovinami

Postup

1

Do jogurtu vmíchejte bylinky a strouhaný parmazán, osolte a nechte při pokojové teplotě 10 minut rozležet.

2

V pánvi na oleji zpěňte česnek a rozdrobenou chilli papričku, trvá to asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 5 minut, až bude cuketa opečená, ale ještě pevná na skus.

3

Potom vsypte hrášek, nechte minutu až dvě prohřát a vypněte.

4

Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente. Sceďte je a promíchejte s jogurtovou omáčkou.

5

Pak vmíchejte cuketovo-hráškovou směs. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu, případně lístky bazalky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín