Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem

Těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2228 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 250 g
Tuky 81 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčce na těstoviny dodá jogurt krásně krémovou konzistenci.

Související recepty

Suroviny

jogurt řeckého typu 150 g
rozmarýn 1 ČL
nasekaný
bazalka 2 PL
nasekaná
petrželka 1 PL
nasekaná
parmazán 50 g
nastrouhaný + hobliny k podávání
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
nadrobno
chilli paprička 1 ks
malá, sušená
cuketa 300 g
malé, nakrájené podélně na tenké nudličky
mražený hrášek 100 g
sůl mořská
těstoviny 400 g
mušličky (conchiglie rigate), lze nahradit jinými krátkými těstovinami

1 Do jogurtu vmíchejte bylinky a strouhaný parmazán, osolte a nechte při pokojové teplotě 10 minut rozležet.

2 V pánvi na oleji zpěňte česnek a rozdrobenou chilli papričku, trvá to asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 5 minut, až bude cuketa opečená, ale ještě pevná na skus. Potom vsypte hrášek, nechte minutu až dvě prohřát a vypněte.

3 Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente. Sceďte je a promíchejte s jogurtovou omáčkou. Pak vmíchejte cuketovo-hráškovou směs. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu, případně lístky bazalky.

Domácí jogurt

Domácí jogurt

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit