Omáčce na těstoviny dodá jogurt krásně krémovou konzistenci.
Suroviny
jogurt řeckého typu
150
g
rozmarýn
1
ČL
nasekaný
bazalka
2
PL
nasekaná
petrželka
1
PL
nasekaná
parmazán
50
g
nastrouhaný + hobliny k podávání
olivový olej
2
PL
česnek
1
stroužek
nadrobno
chilli paprička
1
ks
malá, sušená
cuketa
300
g
malé, nakrájené podélně na tenké nudličky
mražený hrášek
100
g
sůl mořská
těstoviny
400
g
mušličky (conchiglie rigate), lze nahradit jinými krátkými těstovinami
Postup
1
Do jogurtu vmíchejte bylinky a strouhaný parmazán, osolte a nechte při pokojové teplotě 10 minut rozležet.
2
V pánvi na oleji zpěňte česnek a rozdrobenou chilli papričku, trvá to asi 30 sekund. Přidejte cuketu, osolte a míchejte asi 5 minut, až bude cuketa opečená, ale ještě pevná na skus.
3
Potom vsypte hrášek, nechte minutu až dvě prohřát a vypněte.
4
Těstoviny uvařte v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente. Sceďte je a promíchejte s jogurtovou omáčkou.
5
Pak vmíchejte cuketovo-hráškovou směs. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu, případně lístky bazalky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jogurtové pohlazení(7 receptů)
- 44 nej receptů s cuketami(44 receptů)
- 30 receptů na snadná vegetariánská jídla, která v létě oceníte(33 receptů)