S pečeným česnekem se dá opravdu kouzlit. Můžete jej přidat do pesta, do tapenády, do dipu, nebo jako my do omáčky. Je prostě božský!
Suroviny
1 Těstoviny uvařte v hrnci vroucí osolené vody tak, aby byly al dente. Sušeným těstovinám to trvá 10–12 minut, čerstvým 3–5 minut. Slijte je a udržujte v teple.
2 Na středním ohni zahřejte ve velké nepřilnavé pánvi olej. Vsypte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte, aby zhnědla. Sejměte
z ohně a vmíchejte česnek, chilli vločky, smetanu, sůl a pepř. Přidejte do horkých těstovin (jejich teplota omáčku zahustí) spolu s petrželkou a parmazánem, promíchejte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česnek v tradiční kuchyni: 60 ověřených receptů(60 receptů)