S pečeným česnekem se dá opravdu kouzlit. Můžete jej přidat do pesta, do tapenády, do dipu, nebo jako my do omáčky. Je prostě božský!
Suroviny
Postup
1
Těstoviny uvařte v hrnci vroucí osolené vody tak, aby byly al dente. Sušeným těstovinám to trvá 10-12 minut, čerstvým 3-5 minut. Slijte je a udržujte v teple.
2
Na středním ohni zahřejte ve velké nepřilnavé pánvi olej. Vsypte slaninu a 2-3 minuty ji opékejte, aby zhnědla. Sejměte
z ohně a vmíchejte česnek, chilli vločky, smetanu, sůl a pepř. Přidejte do horkých těstovin (jejich teplota omáčku zahustí) spolu s petrželkou a parmazánem, promíchejte a podávejte.
z ohně a vmíchejte česnek, chilli vločky, smetanu, sůl a pepř. Přidejte do horkých těstovin (jejich teplota omáčku zahustí) spolu s petrželkou a parmazánem, promíchejte a podávejte.