0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s pečeným česnekem

Těstoviny s pečeným česnekem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3475 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 246 g
Tuky 225 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S pečeným česnekem se dá opravdu kouzlit. Můžete jej přidat do pesta, do tapenády, do dipu, nebo jako my do omáčky. Je prostě božský!

Suroviny

těstoviny 400 g
papardelle
olivový olej 2 ČL
pancetta 300 g
nebo libová anglická slanina, na kostičky
česnek 1
pečený, jen vymáčknuté stroužky
chilli sušené 1 ČL
sušené, vločky
smetana 125 ml
12%
pepř
čerstvě drcený
petrželka 40 g
čerstvě nasekaná, hrubě
parmazán
jemně strouhaný, k podávání
sůl

Těstoviny uvařte v hrnci vroucí osolené vody tak, aby byly al dente. Sušeným těstovinám to trvá 10–12 minut, čerstvým 3–5 minut. Slijte je a udržujte v teple.

2 Na středním ohni zahřejte ve velké nepřilnavé pánvi olej. Vsypte slaninu a 2–3 minuty ji opékejte, aby zhnědla. Sejměte
z ohně a vmíchejte česnek, chilli vločky, smetanu, sůl a pepř. Přidejte do horkých těstovin (jejich teplota omáčku zahustí) spolu s petrželkou a parmazánem, promíchejte a podávejte.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit