Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vejce & brambory

Opravdu rychlá večeře. Podávejte se salátem nebo opečenými rajčaty.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení 30 minut
PT10M
Příprava 0:10
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 500 g brambor, na kostky
    • 2 menší cibule nebo šalotky, nakrájené na kolečka
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 lžičky sušeného oregana nebo 1 lžička čerstvého
    • 200 g malých žampionů
    • 4 vejce
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory a cibuli vložte na velký nepřilnavý plech (nebo na plech vyložený pečicím papírem), zakapejte olejem, posypte oreganem a důkladně promíchejte. Pečte patnáct minut, přidejte houby a pečte ještě deset minut, aby brambory změkly a zhnědly.

2 Na plechu vytvořte mezi bramborami čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce, osolte a opepřete. Vraťte do trouby na tři až čtyři minuty nebo na tak dlouho, aby vejce byla upečená podle vašich představ. Podávejte se zeleným listovým salátem nebo s grilovanými rajčaty.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brambory: jejich cesta i přehled druhů

Přidat komentář