
Vejce & brambory
Opravdu rychlá večeře. Podávejte se salátem nebo opečenými rajčaty.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 500 g brambor, na kostky
- 2 menší cibule nebo šalotky, nakrájené na kolečka
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sušeného oregana nebo 1 lžička čerstvého
- 200 g malých žampionů
- 4 vejce
- sůl a pepř
Příprava jídla
1 Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory a cibuli vložte na velký nepřilnavý plech (nebo na plech vyložený pečicím papírem), zakapejte olejem, posypte oreganem a důkladně promíchejte. Pečte patnáct minut, přidejte houby a pečte ještě deset minut, aby brambory změkly a zhnědly.
2 Na plechu vytvořte mezi bramborami čtyři důlky a do každého rozklepněte vejce, osolte a opepřete. Vraťte do trouby na tři až čtyři minuty nebo na tak dlouho, aby vejce byla upečená podle vašich představ. Podávejte se zeleným listovým salátem nebo s grilovanými rajčaty.
Přidat komentář