Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát ze Středomoří

Lahůdka skoro bez práce
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 1 lžíci olivového oleje
    • 2 stroužky česneku
    • 750 g malých nových brambor
    • 750 ml zeleninového vývaru
    • 200 g mozzarelly
    • 750 g malých, nejlépe třešňových rajčátek
    • 70 g opražených piniových oříšků
    • sůl a pepř na dochucení
    • 2 hrsti pokrájených lístků bazalky
    • zelený salát na ozdobu

Příprava jídla

1. Rozpalte olej v kastrolu nebo hrnci a minutu nebo dvě v něm opékejte česnek a brambory. Zalijte vývarem a odkryté pomalu vařte, dokud nebudou brambory měkké; trvá to přibližně dvacet minut. Zvyšte plamen a nechte bujon odpařit a zahustit na objem zhruba tří lžic.

2. Přidejte mozzarellu, rajčata, piniové oříšky, bazalku a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Až se sýr začne rozpouštět, rozdělte obsah na talíře, ozdobené lístky salátu.

Na příště... V závěrečné fázi přidejte křupavou slaninu nebo pršut. Mozarellu zaměňte za plísňový sýr, bazalku za pažitku – a jídlo získá úplně novou chuť.

Tip apetitu
Zottarella je nejlepší z neitalských ,mozzarel‘ v nálevu. Obsahuje minimálně 45 % tuku v sušině. Balení s čistou hmotností sýra 125 g.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.12

Přidat komentář