0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ravioli ricotta e spinaci

Ravioli ricotta e spinaci

Hodnocení receptu
3.2 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3660 kcal
Bílkoviny 225 g
Sacharidy 285 g
Tuky 168 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
mouka pšeničná hladká 400 g
vejce 4 ks
voda
dle potřeby
olej
extra virgin
sůl
Náplň
sýr ricotta 250 g
špenát 300 g
listový
parmazán 200 g
žloutek 1 ks
muškátový oříšek
šalvěj
pár lístků
máslo
sůl

Postup

1

Mouku smícháme s vejci, kapkou olivového oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidáme vodu. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Špenát spaříme ve vodě, necháme okapat a poté nasekáme. V míse ho smícháme s ricottou a žloutkem, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem.

2

Odleželé těsto rozválíme na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta vytvoříme lžící hromádky náplně. Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými pláty těsta a rukama důkladně přimáčkneme kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek. Vzniklé ravioli vykrajujeme (pokud nemáme formičku, můžeme použít například sklenici) a poté je uvaříme v osolené vodě.

3

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pár lístků šalvěje a uvařené ravioli, zasypeme strouhaným parmazánem, promícháme a servírujeme.

 

Foto: Unsplash/Yoav Aziz

Autor: bonofox

Obchod Apetit