Netvrdíme, že tohle jsou ty jediné pravé pekingské nudle. Ale jsou ďábelsky dobré! Recept je snadný a příprava neskutečně rychlá, stačí suroviny nakrájet a můžete jít na věc. Pekingské nudle s mletým masem mohou být na stole za 20 minut. Nudle jsou díky sezamovému oleji výborné – ten určitě nevynechávejte, dodá pokrmu ten správný šmrnc. S množstvím sójové omáčky a cukru můžete experimentovat a poměr si upravit podle své chuti.
Suroviny
Postup
Nudle vsypte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a podle návodu na obalu je uvařte tak, aby zůstaly pevné na skus (al dente). Pak je propláchněte pod tekoucí studenou vodou, v míse promíchejte se sezamovým olejem a odložte. (Můžete je překrýt fólií a uložit až na 2 hodiny do lednice.)
Rozpalte wok nebo velkou těžkou pánev a vlijte na ni rostlinný olej. Když je rozpálený, vsypte česnek, zázvor a cibulky. Vzápětí přidejte mleté maso. Dobře promíchávejte, aby se netvořily hrudky, a opékejte asi 2 minuty, až maso přestane být růžové. Přidejte zbývající přísady a za stálého míchání přiveďte k varu, poté teplotu snižte a vařte asi 5 minut.
Nudle vsypte na půl minuty do horké vody, aby se prohřály, poté je důkladně sceďte. Přesypte je do mísy a přelijte pikantní masovou omáčkou. Promíchejte, ozdobte jarní cibulkou a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Nudle můžete nahradit špagetami, ať už sušenými, nebo čerstvými. Věděli jste, že v čínské symbolice nudle rovná se dlouhověkost? Proto se při jídle nemají krájet – zkrátili byste si život!