Domácí ravioly s náplní z ricotty a špenátu je božské jídlo za pár korun. Ani není třeba zdržovat se nějakou omáčkou, bohatě stačí rozpuštěné máslo provoněné šalvějí... Italská pohoda i u vás doma...
Postup
Mouku smíchejte s vejci, kapkou olivového oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidejte vodu. Vypracujte těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici.
Špenát spařte ve vodě, nechte okapat a poté nasekejte. V míse ho smíchejte s ricottou a žloutkem, dochuťte strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem.
Odleželé těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta klaďte lžící hromádky náplně. Okraje pomažte rozšlehaným vejcem, přikryjte zbylými pláty těsta a rukama důkladně přimáčkněte kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek. Vzniklé ravioly vykrajujte (pokud nemáme formičku, můžeme použít například skleničku) a poté je uvařte v osolené vodě.
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte pár lístků šalvěje a uvařené ravioly, zasypte strouhaným parmazánem, promíchejte a servírujte.
Foto: Unsplash/Yoav Aziz