Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.3/5 Počet hodnocení: 35
Do 30 minut Velmi snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3660 kcal
Bílkoviny 225 g
Sacharidy 285 g
Tuky 168 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí ravioly s náplní z ricotty a špenátu je božské jídlo za pár korun. Ani není třeba zdržovat se nějakou omáčkou, bohatě stačí rozpuštěné máslo provoněné šalvějí... Italská pohoda i u vás doma...

Suroviny

Těsto
vejce 4 ks
olivový olej extra panenský
sůl
voda
dle potřeby
Náplň
listový
ricotta 250 g
sůl
pepř bílý
čerstvě mletý
šalvěj
pár lístků

Postup

1

Mouku smíchejte s vejci, kapkou olivového oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidejte vodu. Vypracujte těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet v lednici.

2

Špenát spařte ve vodě, nechte okapat a poté nasekejte. V míse ho smíchejte s ricottou a žloutkem, dochuťte strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem.

3

Odleželé těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta klaďte lžící hromádky náplně. Okraje pomažte rozšlehaným vejcem, přikryjte zbylými pláty těsta a rukama důkladně přimáčkněte kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek. Vzniklé ravioly vykrajujte (pokud nemáme formičku, můžeme použít například skleničku) a poté je uvařte v osolené vodě.

4

Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte pár lístků šalvěje a uvařené ravioly, zasypte strouhaným parmazánem, promíchejte a servírujte.

Foto: Unsplash/Yoav Aziz

Autor: bonofox

Apetit magazín