Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ravioli s ricottou a špenátem

Ravioli s ricottou a špenátem

Hodnocení receptu
3.2/5 Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3660 kcal
Bílkoviny 225 g
Sacharidy 285 g
Tuky 168 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Těsto
vejce 4 ks
voda
dle potřeby
olej
extra virgin
sůl
Náplň
ricotta 250 g
listový
šalvěj
pár lístků
sůl

Postup

1

Mouku smícháme s vejci, kapkou olivového oleje a špetkou soli. Podle potřeby přidáme vodu. Vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Špenát spaříme ve vodě, necháme okapat a poté nasekáme. V míse ho smícháme s ricottou a žloutkem, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem.

2

Odleželé těsto rozválíme na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta vytvoříme lžící hromádky náplně. Okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme zbylými pláty těsta a rukama důkladně přimáčkneme kraje, stejně tak kolem jednotlivých hromádek. Vzniklé ravioli vykrajujeme (pokud nemáme formičku, můžeme použít například sklenici) a poté je uvaříme v osolené vodě.

3

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pár lístků šalvěje a uvařené ravioli, zasypeme strouhaným parmazánem, promícháme a servírujeme.

Foto: Unsplash/Yoav Aziz

Autor: bonofox

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...