
Plněné pečené brambory s mátovým jogurtem
Tentokrát si pečenou bramboru dochuťte po řeckém způsobu. Stačí hustý lahodný jogurt, mátové lístky a koření.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- pečená brambora
- 170 ml hustého, nejlépe řeckého jogurtu
- 2 lžíce najemno nasekaných mátových lístků
- 35 g kořenicí směsi dukkah
Příprava jídla
1 Smíchejte 170 ml hustého, nejlépe řeckého jogurtu a 2 lžíce najemno nasekaných mátových lístků. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte chladit. 35 g kořenicí směsi dukkah (můžete ji semlít z 10 g lískových ořechů, 10 g sezamových semínek, 4 g semen koriandru, římského kmínu, pepře a soli podle chuti) dejte na nepřilnavou pánev a na středním ohni a za občasného potřesení prohřívejte asi 5 minut, aby se směs rozvoněla. Část koření zamíchejte do jogurtu. Naneste na pečené brambory. Posypte ještě trochou směsi.
Přidat komentář