Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Brambory přelité smetanou s ořechy

Brambory přelité smetanou s ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1712 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 120 g
Tuky 115 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…

Suroviny

brambory 450 g
malé
celer 1 ks
oloupaný a nakrájený na plátky
cibule červená 1 ks
nakrájená na kolečka
sýr s modrou plísní 115 g
rozmačkaný vidličkou
smetana ke šlehání 150 ml
pepř
vlašské ořechy 50 g
petržel 2 PL
sůl

Brambory uvařte ve slupce doměkka a krátce – zhruba 5 minut – povařte i celer a cibuli. Brambory pak oloupejte a přendejte i s veškerou zeleninou do nízké servírovací misky. V malém kastrůlku za stálého míchání rozehřejte sýr a smetanu a dochuťte pepřem, popřípadě solí. Omáčkou přelijte zeleninu a vše ozdobte nasucho opraženými ořechy a petrželkou.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit