Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…
Suroviny
brambory
450
g
malé
celer
1
ks
malý, oloupaný a nakrájený na plátky
cibule červená
1
ks
malá, nakrájená na kolečka
sýr s modrou plísní
115
g
rozmačkaný vidličkou
smetana ke šlehání
150
ml
nejlépe 40%
sůl
pepř
vlašské ořechy
50
g
petržel
2
PL
Postup
1
Brambory uvařte ve slupce doměkka a krátce – zhruba 5 minut – povařte i celer a cibuli. Brambory pak oloupejte a přendejte i s veškerou zeleninou do nízké servírovací misky. V malém kastrůlku za stálého míchání rozehřejte sýr a smetanu a dochuťte pepřem, popřípadě solí. Omáčkou přelijte zeleninu a vše ozdobte nasucho opraženými ořechy a petrželkou.