Tentokrát si pečenou bramboru dochuťte po řeckém způsobu. Stačí hustý lahodný jogurt, mátové lístky a koření.
Suroviny
brambory
pečené
jogurt řeckého typu
170
ml
hustý
máta
2
PL
najemno nasekané lístky
koření
35
g
směs dukkah
1 Smíchejte 170 ml hustého, nejlépe řeckého jogurtu a 2 lžíce najemno nasekaných mátových lístků. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte chladit. 35 g kořenicí směsi dukkah (můžete ji semlít z 10 g lískových ořechů, 10 g sezamových semínek, 4 g semen koriandru, římského kmínu, pepře a soli podle chuti) dejte na nepřilnavou pánev a na středním ohni a za občasného potřesení prohřívejte asi 5 minut, aby se směs rozvoněla. Část koření zamíchejte do jogurtu.
2 Naneste na pečené brambory. Posypte ještě trochou směsi.