Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné pečené brambory s mátovým jogurtem
Plněné pečené brambory s mátovým jogurtem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s mátovým jogurtem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 120 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 7 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tentokrát si pečenou bramboru dochuťte po řeckém způsobu. Stačí hustý lahodný jogurt, mátové lístky a koření.

Suroviny

pečené
máta 2 PL
najemno nasekané lístky
koření 35 g
směs dukkah

Postup

1

Smíchejte 170 ml hustého, nejlépe řeckého jogurtu a 2 lžíce najemno nasekaných mátových lístků. Osolte a opepřete. Zakryjte a dejte chladit. 35 g kořenicí směsi dukkah (můžete ji semlít z 10 g lískových ořechů, 10 g sezamových semínek, 4 g semen koriandru, římského kmínu, pepře a soli podle chuti) dejte na nepřilnavou pánev a na středním ohni a za občasného potřesení prohřívejte asi 5 minut, aby se směs rozvoněla. Část koření zamíchejte do jogurtu.

2

Naneste na pečené brambory. Posypte ještě trochou směsi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín