
Plněné pečené brambory s česnekem a bylinkami
Vegetariánská a bylinkami doslova napěchovaná pečená brambora.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 1 palice česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 hrsti nasekané zelené petrželky
- 8 nasekaných lístků bazalky
- 160 ml zakysané smetany
- sůl
- pepř
- 4 pečené brambory
- petrželka
- bazalka
Příprava jídla
1 Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Seřízněte asi půl centimetru z vršku 1 palice česneku, aby se odkryly stroužky. Dejte ji na kus alobalu, zakapejte 2 lžícemi olivového oleje a zabalte. Dejte na plech. Pečte zhruba 45 minut, aby stroužky změkly. Česnek vyndejte z trouby, rozbalte a nechte 20 minut chladnout, olej uschovejte. Pak ze stroužků vyjměte obsah, rozmačkejte vidličkou a jemně smíchejte s olejem, 2 hrstmi nasekané zelené petrželky a 8 nasekanými lístky bazalky, 160 ml zakysané smetany, solí a pepřem. Jezte ke 4 pečeným bramborám. Ozdobte trochou petrželky či bazalky.
Přidat komentář