Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí s krustou z javorového sirupu a pepře

Pečené jehněčí s jarní cibulkou, česnekem a cuketou. Chuť dolaďuje sladký javorový sirup. 

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ opékání 2 minuty
PT30M
Pečení 0:30
Maso Středomořská

Ingredience

    • 3 lžíce třtinového cukru
    • 1½ lžíce panenského olivového oleje
    • 1½ lžíce javorového sirupu
    • 800 g vykostěného jehněčího hřbetu (kotlety), odblaněného
    • 2 červené cibule, pokrájené na silné plátky
    • 8 jarních cibulek
    • 4 stroužky česneku
    • 2 malé cukety, nakrájené podélně na měsíčky
    • 1 lžička drceného černého pepře
    • 1 lžíce červeného vinného octa

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 ºC. Promíchejte 2 lžíce cukru, ½ lžíce olivového oleje a javorový sirup v malém kastrůlku a zvolna zahřívejte, až se cukr rozpustí. Maso rozdělte na čtyři porce – podlouhlé kousky svaloviny – a směsí je potřete.

2 Rozpalte nepřilnavou pánev a opékejte v ní jehněčí minutu z každé strany (dohněda). Vyjměte a odložte stranou.

3 Dejte do mísy cibuli, jarní cibulku, česnek a cukety, přidejte pepř, ocet, lžíci oleje, zbývající lžíci cukru a promíchejte. Vložte cibuli a česnek do pekáče a pečte v troubě patnáct minut doměkka. Přidejte jarní cibulky, cukety, jehněčí a pečte další čtvrthodinu nebo až bude maso udělané tak, jak máte rádi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s pepřem a křupavými kapary

Pepřové máslo

Hovězí steak na pepři s bramborovými rösti

Sicilský pomerančový salát s pepřem a cibulí

Tuňák v pepřové krustě se žloutkovou omáčkou

Vepřová roláda s růžovým a zeleným pepřem

Sladké tajemství javorového sirupu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Velmi dobre, lehke a netradicni.

Přidat komentář