Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tartiflette

Udělejte si francouzskou zapečenou pochotku z brambor, kysané smetany, cibule a sýrz s červenou plísní.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ opékání 15 minut
PT15M
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 1 cibule, pokrájená nadrobno
    • oříšek másla
    • 1 sýr reblochon (sýr s červenou plísní na povrchu, prodává například Makro), nastrouhaný
    • 1 kg brambor, oloupaných a pokrájených na kostičky
    • 100 ml kysané smetany
    • 150 g slaniny, na kostičky
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli. Pak přidejte brambory, osolte, opepřete a opékejte doměkka (nikoli dozlatova). Troubu předehřejte na 200 ºC.

2 Na dno zapékací mísy dejte slaninu, vrstvu sýra, osmahnuté brambory a zalijte kysanou smetanou.

3 Zapečte 10–15 minut. Podávejte s listovým salátem a suchým bílým savojským vínem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tyrolský eintopf

Špekové knedlíky

Císařský trhanec

REKLAMA

Přidat komentář