Tradiční tartiflette se sýrem reblochon

Tradiční tartiflette se sýrem reblochon
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Tradiční tartiflette se sýrem reblochon

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1401 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 203 g
Tuky 30 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si francouzskou zapečenou pochotku z brambor, kysané smetany, cibule a sýrz s červenou plísní.

Suroviny

cibule 1 ks
nadrobno
máslo
1 ks
sýr reblochon sýr s červenou plísní na povrchu, nastrouhaný
brambory 1 kg
oloupané, na kostičky
zakysaná smetana 100 ml
slanina 150 g
na kostičky
sůl
pepř

Postup

1

V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli.

2

Pak přidejte brambory, osolte, opepřete a opékejte doměkka (nikoli dozlatova).

3

Troubu předehřejte na 200 ºC.

4

Na dno zapékací mísy dejte slaninu, vrstvu sýra, osmahnuté brambory a zalijte kysanou smetanou.

5

Zapečte 10–15 minut.

Podávejte s listovým salátem a suchým bílým savojským vínem.

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit