Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tradiční tartiflette se sýrem reblochon
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 38
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1748 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 205 g
Tuky 62 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si francouzskou zapečenou pochotku z brambor, kysané smetany, cibule a sýru s červenou plísní.

Suroviny

nadrobno
sýr 1 ks
reblochon, s červenou plísní na povrchu, nastrouhaný
oloupané, na kostičky
slanina 150 g
na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli.

2

Pak přidejte brambory, osolte, opepřete a opékejte doměkka (nikoli dozlatova).

3

Troubu předehřejte na 200 ºC.

4

Na dno zapékací mísy dejte slaninu, vrstvu sýra, osmahnuté brambory a zalijte kysanou smetanou.

5

Zapečte 10–15 minut.

Podávejte s listovým salátem a suchým bílým savojským vínem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...