Udělejte si francouzskou zapečenou pochotku z brambor, kysané smetany, cibule a sýrz s červenou plísní.
Suroviny
cibule
1
ks
nadrobno
máslo
1
PL
sýr
1
ks
reblochon, s červenou plísní na povrchu, nastrouhaný
brambory
1
kg
oloupané, na kostičky
zakysaná smetana
100
ml
slanina
150
g
na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli.
2
Pak přidejte brambory, osolte, opepřete a opékejte doměkka (nikoli dozlatova).
3
Troubu předehřejte na 200 ºC.
4
Na dno zapékací mísy dejte slaninu, vrstvu sýra, osmahnuté brambory a zalijte kysanou smetanou.
5
Zapečte 10–15 minut.
Podávejte s listovým salátem a suchým bílým savojským vínem.