Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tradiční tartiflette se sýrem reblochon
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 38
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1748 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 205 g
Tuky 62 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si francouzskou zapečenou pochotku z brambor, kysané smetany, cibule a sýru s červenou plísní.

Suroviny

nadrobno
sýr 1 ks
reblochon, s červenou plísní na povrchu, nastrouhaný
oloupané, na kostičky
slanina 150 g
na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli.

2

Pak přidejte brambory, osolte, opepřete a opékejte doměkka (nikoli dozlatova).

3

Troubu předehřejte na 200 ºC.

4

Na dno zapékací mísy dejte slaninu, vrstvu sýra, osmahnuté brambory a zalijte kysanou smetanou.

5

Zapečte 10–15 minut.

Podávejte s listovým salátem a suchým bílým savojským vínem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč