Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tradiční tartiflette se sýrem reblochon
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 38
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1748 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 205 g
Tuky 62 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělejte si francouzskou zapečenou pochoutku z brambor, kysané smetany, cibule a sýru s červenou plísní. Tradiční tartiflette se sýrem reblochon jsou zapečené brambory v luxusním podání. Recept vás nadchne svou rychlou přípravou a smetanovou chutí.

Suroviny

nadrobno
sýr 1 ks
reblochon, s červenou plísní na povrchu, nastrouhaný
oloupané, na kostičky
slanina 150 g
na kostičky
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm doměkka cibuli.

2

Pak přidejte brambory, osolte, opepřete a opékejte doměkka (nikoli dozlatova).

3

Troubu předehřejte na 200 ºC.

4

Na dno zapékací mísy dejte slaninu, vrstvu sýra, osmahnuté brambory a zalijte kysanou smetanou.

5

Zapečte 10–15 minut.

Podávejte s listovým salátem a suchým bílým savojským vínem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...