Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční nádivka

Skvělá k pečenému kuřeti

Vydání: 2009/4
Autor:
Hodnocení:
65 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť
    • 250 ml mléka
    • špetka muškátového oříšku
    • 8 rohlíků, nakrájených na kostičky
    • pořádná hrst čerstvých kopřiv a hrst petrželky
    • 400 g uzené krkovičky
    • sůl a pepř
    • sádlo a strouhanka na vymazání a vysypání pekáčku
    • hoblinky másla

Příprava jídla

1 Z bílků ušlehejte pevný sníh. Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva; nechte chvíli stát. Předehřejte troubu na 180 °C.

2 Kopřivy spařte horkou vodou. Pak je spolu s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

3 Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte máslem a pečte 20–30 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční oběd s kuřetem

Rukolový salát s avokádem

Tátovo kuře

Citronáda s mátou

Povidlové trojhránky

REKLAMA

Přidat komentář