
Muffiny se zakysanou smetanou
Rychle a snadno připravený moučník. Podávejte třeba se zavařeninou, ke snídani nebo k odpolední kávě.
Vydání: 2009/5
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 menších muffinů
Ingredience
- 250 g hladké či polohrubé mouky
- 160 g cukru
- 2 lžičky jedlé sody
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- 2 velká vejce
- 200 g zakysané smetany
- 160 ml mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Příprava jídla
1 Zahřejte troubu na 200 °C. Smíchejte 250 g hladké či polohrubé mouky, 160 g cukru, 2 lžičky jedlé sody, ½ lžičky prášku do pečiva a ½ lžičky soli. Zvlášť prošlehejte 2 velká vejce s 200 g zakysané smetany dohladka, vešlehejte 160 ml mléka a 1 lžičku vanilkového extraktu. Vařečkou vmíchejte suchou směs. Pečte ve formičkách 18 minut, aby vršky byly světle hnědé a špejle vyšla s pár vlhkými drobky. Jezte pocukrované a/nebo se zavařeninou.
Přidat komentář