Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Muffiny se zakysanou smetanou

Rychle a snadno připravený moučník. Podávejte třeba se zavařeninou, ke snídani nebo k odpolední kávě.

Vydání: 2009/5
Autor:
Hodnocení:
118 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 menších muffinů
Doba přípravy: Do 10 minut
PT18M
Pečení 0:18
Chléb a pečivo Americká

Ingredience

    • 250 g hladké či polohrubé mouky
    • 160 g cukru
    • 2 lžičky jedlé sody
    • ½ lžičky prášku do pečiva
    • ½ lžičky soli
    • 2 velká vejce
    • 200 g zakysané smetany
    • 160 ml mléka
    • 1 lžička vanilkového extraktu

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Smíchejte 250 g hladké či polohrubé mouky, 160 g cukru, 2 lžičky jedlé sody, ½ lžičky prášku do pečiva a ½ lžičky soli. Zvlášť prošlehejte 2 velká vejce s 200 g zakysané smetany dohladka, vešlehejte 160 ml mléka a 1 lžičku vanilkového extraktu. Vařečkou vmíchejte suchou směs. Pečte ve formičkách 18 minut, aby vršky byly světle hnědé a špejle vyšla s pár vlhkými drobky. Jezte pocukrované a/nebo se zavařeninou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 jídel, která děti milují

Muffiny s pečeným česnekem

Muffiny s mákem & mandlemi

Muffiny s uzeným

Muffiny s čokoládou a malinami

Pivní muffiny se sýrem

Muffiny s kukuřicí

Muffiny s modrým sýrem a ořechy

Muffiny Earl Grey

Muffiny s vlašskými ořechy

REKLAMA

Přidat komentář