Suroviny
Postup
1
Lososa osolíme, opepříme a z obou stran lehce opečeme.
2
Na pánvi si připravíme špenát. Na pánvi osmažíme cibuli, česnek a přidáme listový špenát, osolíme.
3
Stranou si vyválíme listové těsto. Rozdělíme na dva pláty, potřeme žloukem a na každý plát položíme jeden kus usmaženého lososa.
4
Lososa pokapeme trochou citrónové šťávy. Na lososa poklademe listový špenát, nakrájenou nivu, trochu zakysané smetany a celou kapsu pečlivě zabalíme. Nahoře potřeme vajíčkem.
5
Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi dvacet minut.
6
Na omáčku použijeme výpek z lososa, ve kterém rozpustíme zbylou nivu. Do ní nalijeme smetanu a promícháme.
7
Upečenou kapsu přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme.