Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny se sušenými rajčaty

Tady je rajčatový útok na těstoviny hned dvojí: v lahodné omáčce se spojila sušená rajčata s čerstvými. Aromatickou omáčku můžete i rozmixovat, což ocení hlavně děti.

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Italská

Ingredience

    • 1 malou cibuli, nakrá­jenou najemno
    • 2 řapíky řapíkatého ­celeru, nakrájené
    • 2 karotky, nakrájené
    • 1 lžíci másla
    • 1 stroužek česneku, ­rozdrcený
    • 3 rajčata
    • sůl a pepř
    • 3 lžíce sušených rajčat
    • 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
    • 100 ml bílého vína
    • 1 balení těstovin, nejlépe širších nudlí tagliatelle

    Na ozdobu:

    • strouhaný parmazán
    • zakysanou smetanu

     

Příprava jídla

1. Podle návodu na obalu uvařte těstoviny tak, aby zůstaly pevné na skus (‚al dente‘).

2. Mezitím rozpusťte v pánvi olej a máslo. Přidejte cibuli, celer, mrkev a česnek a za stálého míchání vše osm až deset minut opékejte. Aby česnek nezhořkl, měl by získat jenom jemně nazlátlou barvu. Přidejte nakrájená sušená i čerstvá rajčata, přilijte víno a dvacet minut vařte.

3. Dochuťte solí a pepřem, nejlépe čerstvě namletým. Smíchejte s horkými těstovinami a ozdobte parmazánem a čepičkou ze zakysané smetany.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýrové koláčky s pikantní náplní

Salsa

Chléb se sušenými rajčaty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.82
Obrazek uzivatele
Jedno z mých nejoblíbenějších jídel! Vařila jsem ho už mockrát všem možným návštěvám a všichni byli nadšeni... Určitě ho vyzkoušejte a nebudete litovat :-)

Přidat komentář