Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Restovaná zelenina s cizrnou

Nezdržujte se v létě mytím nádobí. Vyzkoušejte snadný a lahodný recept z jednoho hrnce.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
+ 30 minut na vypocení lilku
PT50M
Pečení 0:50
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1 lilek
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 cukety, tence pokrájené
    • 3 stroužky česneku, na plátky
    • 2 červené papriky, zbavené jádřinců a nakrájené na 2cm kousky
    • 2 velké brambory, oloupané, nakrájené na velikost sousta
    • 1 cibule, nasekaná
    • 1 lžíce koriandrových semínek
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 400g konzerva sekaných rajčat
    • 400g konzerva cizrny, slitá
    • malá hrst nasekaných čerstvých
    • koriandrových lístků

Příprava jídla

1 Lilek pokrájejte na centimetrové plátky, z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit. Pak je opláchněte, osušte a pokrájejte na kostičky.

2 Troubu předehřejte na 220 °C. Veškerou zeleninu (včetně brambor) přendejte na plech; rozprostřete ji tak, aby se nepřekrývala. Posypte ji koriandrovými semínky, pokapejte většinou oleje, osolte a opepřete. Pečte 45 minut, během pečení jednou nebo dvakrát obraťte, aby zelenina lehce zhnědla.

3 Plech položte na sporák a jednu nebo dvě plotýnky zapněte na nízký plamen. Přidejte rajčata a cizrnu a za stálého míchání přiveďte k varu. Podle potřeby dosolte a opepřete, pokapejte zbytkem oleje a posypte koriandrovými lístky.

4 Podávejte buď přímo z plechu, nebo zeleninu přendejte do větší servírovací mísy. Jezte s čerstvým chlebem.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář