Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Řecké špízy

Mrazit se dá i marinované maso. Připravte si do zásoby tyhle úžasné špízky v řeckém stylu. Nejlépe chutnají za teplého letního večera!

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Na 10 špízů
Doba přípravy: Do hodiny
+ doba na marinování, grilování 10-12 minut
P
Maso Řecká

Ingredience

    • 1 kg jehněčí kýty, hovězí roštěné nebo vepřové krkovice, na kousky
    • 100 ml olivového oleje
    • 100 ml červeného vína
    • 2 lžičky sušeného oregana
    • kůra a šťáva ze 2 biocitronů
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    K podávání
    • chlebové placky, červené zelí
    • ochucené citronovou šťávou, okurka, rajčata, chilli omáčka a bílý jogurt

Příprava jídla

1 Maso dejte do mísy, zalijte ho olejem, vínem, zasypte oreganem, přidejte kůru a šťávu z citronu, česnek a pepř. Důkladně promíchejte a nechte v chladu několik hodin marinovat.

2 Vyjměte maso z marinády a napíchejte ho na kovové nebo dřevěné (předem namočené) špejle. Zamrazte anebo grilujte asi dvanáct minut. Solte teprve v okamžiku, kdy se maso zatáhne. Podávejte s chlebovými plackami, zeleninou, chilli omáčkou a bílým jogurtem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář