Řecké špízy

Řecké špízy

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (3)
Do hodiny Na 10 špízů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 20 g
Tuky 93 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Mrazit se dá i marinované maso. Připravte si do zásoby tyhle úžasné špízky v řeckém stylu. Nejlépe chutnají za teplého letního večera!

Suroviny

1 kg
jehněcí kýta lze nahradit hovězí roštěnou či vepřovou krkovicí, na kousky
olivový olej 100 ml
víno červené 100 ml
oregano 2 ČL
sušené
citron 2 ks
bio, kůra a šťáva
česnek 2 stroužky
prolisovaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
K podávání
arabský chléb
zelí červené
ochucené citronovou šťávou
okurka
rajčata
chilli omáčka
bílý jogurt
1 Maso dejte do mísy, zalijte ho olejem, vínem, zasypte oreganem, přidejte kůru a šťávu z citronu, česnek a pepř. Důkladně promíchejte a nechte v chladu několik hodin marinovat.

2 Vyjměte maso z marinády a napíchejte ho na kovové nebo dřevěné (předem namočené) špejle. Zamrazte anebo grilujte asi dvanáct minut. Solte teprve v okamžiku, kdy se maso zatáhne. Podávejte s chlebovými plackami, zeleninou, chilli omáčkou a bílým jogurtem.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit