Mrazit se dá i marinované maso. Připravte si do zásoby tyhle úžasné špízky v řeckém stylu. Nejlépe chutnají za teplého letního večera!
Suroviny
1
kg
jehněcí kýta lze nahradit hovězí roštěnou či vepřovou krkovicí, na kousky
olivový olej
100
ml
víno červené
100
ml
oregano
2
ČL
sušené
citron
2
ks
bio, kůra a šťáva
česnek
2
stroužky
prolisovaný
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
K podávání
arabský chléb
ochucené citronovou šťávou
chilli omáčka
bílý jogurt
1 Maso dejte do mísy, zalijte ho olejem, vínem, zasypte oreganem, přidejte kůru a šťávu z citronu, česnek a pepř. Důkladně promíchejte a nechte v chladu několik hodin marinovat.
2 Vyjměte maso z marinády a napíchejte ho na kovové nebo dřevěné (předem namočené) špejle. Zamrazte anebo grilujte asi dvanáct minut. Solte teprve v okamžiku, kdy se maso zatáhne. Podávejte s chlebovými plackami, zeleninou, chilli omáčkou a bílým jogurtem.
2 Vyjměte maso z marinády a napíchejte ho na kovové nebo dřevěné (předem namočené) špejle. Zamrazte anebo grilujte asi dvanáct minut. Solte teprve v okamžiku, kdy se maso zatáhne. Podávejte s chlebovými plackami, zeleninou, chilli omáčkou a bílým jogurtem.