Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Teplý kuřecí salát s nudlemi

Opravdová lahůdka z masa, které zbylo od včerejška. Nápaditá večeře pro celou rodinu.
Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Asijská

Ingredience

    • 100 g (2 smotky) tenkých rýžových nudlí
    • 200 g lusků cukrového hrášku, podélně rozkrojených (mimo sezonu nahraďte kuličkami hrášku)
    • 1 velkou červenou papriku, pokrájenou na tenké proužky
    • 2 hrsti čerstvé bazalky
    • 4 vařená, pečená nebo uzená kuřecí prsíčka (nebo jakékoli zbylé pečené drůbeží maso)

    Na zálivku:

    • 6 lžic olivového oleje
    • šťávu a nastrouhanou kůru z 1 citronu
    • 2 vrchovaté lžíce majonézy
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Nudle vložte do varné mísy a zalijte je vroucí vodou. Dejte jim asi čtyři minuty na to, aby nabyly na objemu a změkly.

2. Všechny suroviny na zálivku smíchejte a ochuťte podle vlastního uvážení. Slijte nudle a vraťte je do mísy. Přidejte hrášek, papriku, bazalku a polovinu dresinku. Jemně promíchejte.

3. Rozdělte nudle do misek. Nakrájejte maso a naaranžujte ho na ně. Zakapejte zbylou zálivkou a servírujte.
Trochattku jemně nastrouhaného zázvoru, získá večeře pořádnou razanci!

Tip apetitu
Rýžové nudle Safoco pocházejí z Vietnamu, jsou lehounké, vlasové, nerozbřednou a hodí se i ke smažení. Jsou snadno stravitelné. Prodává třeba Tesco, 200 g za 15 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.11

Přidat komentář