Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lilkovo-koriandrový dip

Dip se nejvíce hodí k řeckým jídlům, ale určitě najde své využití při jakémkoli grilování. 

Vydání: 2009/9
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 10 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
+ chlazení
PT50M
Pečení 0:50
Studená omáčka a dip Řecká

Ingredience

    • 4 velké lilky
    • 2 lžíce řeckého jogurtu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl
    • velký svazek koriandru, lístky otrhané a jemně nasekané
    • 1 stroužek česneku, utřený
    • trocha citronové nebo limetkové šťávy

Příprava jídla

1 Lilky opláchněte, propíchejte vidličkou a celé je položte je asi na 50 minut pod rozehřátý gril v troubě. Průběžně je otáčejte, aby zčernaly po celé ploše. Pak je přendejte do mikrotenového sáčku a nechte trochu zchladnout.

2 Až budou teplé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je,  dužinu podle potřeby nechte okapat v cedníku a pak přendejte do velké mísy.

3 Rozmačkejte vidličkou, přimíchejte jogurt, olivový olej,  koriandr, česnek a citrusovou šťávu. Dochuťte solí.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Trojcibulový dip

Komentáře

Obrazek uzivatele
citrónovou šťávou není třeba tolik nešetřit, limetku bych raději nepoužil, vhodné třeba i k bílému tousu, doporučuji

Přidat komentář