Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dip se špenátem a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 527 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 61 g
Tuky 14 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Íránský dip borani-ye esfenaj je skvělý i se zeleninou a pitou jako předkrm.

Suroviny

zarovnané lžíce
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
nebo smetanový
sůl
pepř

Postup

1

Zalijte 2 zarovnané lžíce rozinek horkou vodou a nechte 15 minut stát. Pak sceďte.

2

Na 1 lžíci panenského olivového oleje opékejte 2 velké šalotky, nasekané nadrobno, až zesklovatí. Přidejte 1/4 lžičky kurkumy, okapané rozinky a míchejte další 2 minuty. Nechte úplně vychladnout.

3

250 g omytých špenátových listů ponořte na 20 sekund do vroucí osolené vody. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Pak ze špenátu vymačkejte na sítu co nejvíce tekutiny a nasekejte ho. Smíchejte s 1 malým drceným stroužkem česneku, 200 g hustého jogurtu (smetanový, vykapaný přes plátno, nebo řecký), 1 lžičkou citronové šťávy, polovinou šalotkové směsi, solí a pepřem. Podávejte v misce ozdobené zbylou šalotkovou směsí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín