0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dip se špenátem a rozinkami

Dip se špenátem a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dip se špenátem a rozinkami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 527 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 61 g
Tuky 14 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Íránský dip borani-ye esfenaj je skvělý i se zeleninou a pitou jako předkrm.

Suroviny

rozinky 2 PL
zarovnané lžíce
olivový olej 1 PL
šalotka 2 ks
kurkuma (mletá) ¼ ČL
špenát 250 g
česnek 1 stroužek
jogurt řeckého typu 200 g
nebo smetanový
citronová štáva 1 ČL
sůl
pepř

1 Zalijte 2 zarovnané lžíce rozinek horkou vodou a nechte 15 minut stát. Pak sceďte.

2 Na 1 lžíci panenského olivového oleje opékejte 2 velké šalotky, nasekané nadrobno, až zesklovatí. Přidejte 1/4 lžičky kurkumy, okapané rozinky a míchejte další 2 minuty. Nechte úplně vychladnout.

3 250 g omytých špenátových listů ponořte na 20 sekund do vroucí osolené vody. Sceďte a propláchněte studenou vodou. Pak ze špenátu vymačkejte na sítu co nejvíce tekutiny a nasekejte ho. Smíchejte s 1 malým drceným stroužkem česneku, 200 g hustého jogurtu (smetanový, vykapaný přes plátno, nebo řecký), 1 lžičkou citronové šťávy, polovinou šalotkové směsi, solí a pepřem. Podávejte v misce ozdobené zbylou šalotkovou směsí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč