Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 389 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 18 g
Tuky 28 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dip se nejvíce hodí k řeckým jídlům, ale určitě najde své využití při jakémkoli grilování. 

Suroviny

lilek 4 ks
velký
olivový olej 2 PL
sůl
koriandr čerstvý 1 svazek
otrhané lístky, jemně nasekané
česnek 1 stroužek
utřený
lze nahradit limetkovou

Postup

1

1 Lilky opláchněte, propíchejte vidličkou a celé je položte je asi na 50 minut pod rozehřátý gril v troubě. Průběžně je otáčejte, aby zčernaly po celé ploše. Pak je přendejte do mikrotenového sáčku a nechte trochu zchladnout.

2 Až budou teplé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je, dužinu podle potřeby nechte okapat v cedníku a pak přendejte do velké mísy.

3 Rozmačkejte vidličkou, přimíchejte jogurt, olivový olej, koriandr, česnek a citrusovou šťávu. Dochuťte solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

23.07.2010 23:42
citrónovou šťávou není třeba tolik nešetřit, limetku bych raději nepoužil, vhodné třeba i k bílému tousu, doporučuji

Apetit magazín