Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 389 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 18 g
Tuky 28 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dip se nejvíce hodí k řeckým jídlům, ale určitě najde své využití při jakémkoli grilování. 

Suroviny

lilek 4 ks
velký
olivový olej 2 PL
sůl
koriandr čerstvý 1 svazek
otrhané lístky, jemně nasekané
česnek 1 stroužek
utřený
lze nahradit limetkovou

1 Lilky opláchněte, propíchejte vidličkou a celé je položte je asi na 50 minut pod rozehřátý gril v troubě. Průběžně je otáčejte, aby zčernaly po celé ploše. Pak je přendejte do mikrotenového sáčku a nechte trochu zchladnout.

2 Až budou teplé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je,  dužinu podle potřeby nechte okapat v cedníku a pak přendejte do velké mísy.

3 Rozmačkejte vidličkou, přimíchejte jogurt, olivový olej,  koriandr, česnek a citrusovou šťávu. Dochuťte solí.

 

Komentáře

23.07.2010 23:42
citrónovou šťávou není třeba tolik nešetřit, limetku bych raději nepoužil, vhodné třeba i k bílému tousu, doporučuji

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč