Dip se nejvíce hodí k řeckým jídlům, ale určitě najde své využití při jakémkoli grilování.
Suroviny
lilek
4
ks
velký
jogurt řeckého typu
2
PL
olivový olej
2
PL
sůl
koriandr čerstvý
1
svazek
otrhané lístky, jemně nasekané
česnek
1
stroužek
utřený
lze nahradit limetkovou
Postup
1
1 Lilky opláchněte, propíchejte vidličkou a celé je položte je asi na 50 minut pod rozehřátý gril v troubě. Průběžně je otáčejte, aby zčernaly po celé ploše. Pak je přendejte do mikrotenového sáčku a nechte trochu zchladnout.
2 Až budou teplé tak, že je udržíte v ruce, oloupejte je, dužinu podle potřeby nechte okapat v cedníku a pak přendejte do velké mísy.
3 Rozmačkejte vidličkou, přimíchejte jogurt, olivový olej, koriandr, česnek a citrusovou šťávu. Dochuťte solí.
Komentáře