Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Škvarkové placky

Vraťte se ke klasice a vychutnejte si ji. Dozlatova opečené placky máte hotové za půl hodiny.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Kynutí 10 minut, smažení 10 minut
PT10M
Smažení 0:10
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 500 g polohrubé mouky
    • 300 g domácích nebo kupovaných škvarků
    • 1 vejce
    • 200 ml vlažného mléka
    • 30 g droždí
    • 1 lžička krupicového cukru
    • sůl a pepř
    • olej na smažení

Příprava jídla

1 Než začnete vařit, vyndejte všechny suroviny na kuchyňskou linku a nechte je chvíli stát, aby měly stejnou teplotu.

2 Mouku prosijte do mísy, přidejte škvarky, vejce, vlažné mléko, droždí, cukr a zadělejte vláčné těsto. Nechte deset minut kynout.

3 Z těsta lžící tvarujte placičky. Propíchejte je vidličkou a na rozpáleném oleji je z obou stran smažte dozlatova. Osolte a opepřete.

Další recept na škvarkové placky naleznete na Poslirecept.cz.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masopustní pečení aneb od pagáčů po koblihy

REKLAMA

Přidat komentář