Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinový krém

Výhodou tohoto malinovo-smetanového dezertu je snadný transport. Mísu s krémem jednoduše překryjete potravinovou fólií a sbalíte do košíku.

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 10 minut
PT30M
Vaření 0:30

Ingredience

    • 300 g malin
    • 3 lžíce griotky nebo malinového likéru
    • 4 lžíce moučkového cukru
    • 2 a 1⁄2 plátku želatiny
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • mátu a hrst malin na ozdobu

Příprava jídla

1. Třetinu malin přelijte likérem, posypte dvěma lžícemi cukru a míchejte, dokud se nerozpustí. Dejte nabobtnat želatinu.

2. Vložte zbytek malin do kuchyňského robota, ale nerozmixujte je úplně. Hmotu nalijte na pánvičku, přidejte zbytek cukru a opět opatrně ohřívejte, dokud se nerozpustí. 

3. Do ještě horkých malin přimíchejte želatinu, ze které jste vymačkali vodu. Po vychladnutí je smíchejte se šlehačkou.

4. Střídavě vrstvěte ovoce s likérem a malinovou pěnu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí salát s rýží

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.30

Přidat komentář