Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Litý linecký koláč

Zjednodušená varianta klasiky rakouského cukrářství.

Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 řezů
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H
Pečení 1:00
Koláč Ostatní

Ingredience

    • 200 g změklého másla + 200 g cukru moučka
    • špetka mletého hřebíčku + 1 lžička skořice
    • kůra a šťáva z 1/2 biocitronu + 3 vejce + 130 g mandlí
    • 200 g hladké mouky prosáté s 1 balíčkem prášku do pečiva
    • 150 g rybízové marmelády + dortové oplatky/oplatka
    • máslo a mleté mandle na vymazání a vysypání plechu
    • prošlehané vejce na potření + 40 g mandlových lupínků
    • moučkový cukr s vanilkou na posypání

Příprava jídla

1 Máslo vyšlehejte do pěny s cukrem, hřebíčkem, skořicí a šťávou i kůrou z citronu. Po jednom přidejte vejce. Mouku smíchejte s  nastrouhanými 130 g mandlí a zlehka vmíchejte do pěny.

2 Dvě třetiny těsta naneste do hlubšího plechu (25 x 35 cm) a co nejpřesněji pokryjte oplatkami. Potřete marmeládou. Zbylou hmotu nastříkejte sáčkem s tenkou hladkou tryskou do mřížek a utvořte z něj i okraj. Těsto potřete vejcem a hodinu pečte při 175 °C.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborný koláč s vyváženou chuťou. Ľahká príprava. Upiekla som ho prvýkrát na stretnutie s mojimi priateľmi, zariskovala som ale zožala som úspech.

Přidat komentář