Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Limetková kolečka

Křehké cukroví s citrusovou náplní příjemně osvěží sváteční stůl. Po všech čokoládových a máslových krémech jistě vítaná změna!
Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Počet porcí: Na 3 plechy
Doba přípravy:
VykrajováníChlazení: 30 minut Pečení: 10 minut Vaření: 5 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 200 g másla, pokrájeného
    • 300 g hladké mouky, prosáté
    • 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru, prosátého
    • 1 vanilkový lusk

    Na krém
    • 200 g bílé čokolády, nasekané
    • strouhaná kůra z 1 limetky
    • 1 lžička limetkové šťávy
    • 125 ml smetany ke šlehání
    • 40 g másla, změklého

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem vyškrábněte dřeň. V kuchyňském robotu pomocí sekacího nástavce promíchejte máslo, mouku, cukr a dřeň z vanilkového lusku tak, abyste získali nejdřív drobenku a pak větší hrudky. Vyklopte na pomoučněný vál a co nejrychleji zpracujte soudržné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.

2 Těsto rozválejte mezi dvěma listy pečicího papíru na sílu 4–5 mm. Horní papír sloupněte a kolečkem o průměru asi 4 cm vykrájejte cukroví. Přeneste je na plech vyložený pečicím papírem a pečte deset minut dozlatova.

3 Těsně před Vánocemi připravte krém. V kastrůlku na mírném ohni za stálého míchání zahřívejte do rozpuštění bílou čokoládu, smetanu a limetkovou kůru. Nechte vychladnout. Směs dejte do mísy, přidejte limetkovou šťávu a změklé máslo a vyšlehejte elektrickými ručními metlami na hladký krém. Spojujte jím dvě (ale můžete i víc) kolečka k sobě.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelové oválky

Ořechová kolečka s čokoládovým krémem

Dvanáctero cukroví

Čokoládová kolečka

REKLAMA

Přidat komentář