Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italské biolasagne

Lahodné alternativní biolasagne

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 60-65 minut
PT15M
Pečení 0:15
Italská

Ingredience

    • 1 balíček plochých biolasagní
    • 1 tvrdý biotvaroh, nastrouhaný
    • 1 balení tofu Country Life
    • 400 g pyré s kousky rajčat
    • 1 šálek sojanézy (Provamel, sójová majonéza)
    • 400 g nakrájených žampionů
    • po 1 lžíci sekané petrželky, bazalky, dobromysli, saturejky a tymiánu v biokvalitě nebo z vlastní zahrady
    • 2 lžičky sušeného česneku
    • mořskou sůl na dochucení
    • rostlinný olej na vymazání pekáčku
    • hrst oliv a strouhaného sýra

     

Příprava jídla

1. Rajčatové pyré smíchejte se žam­piony i bylinkami a lehce je osolte. Tofu nastrouhejte a smíchejte s tvarohem, sojanézou, česnekem, petrželkou a solí.

2. Do vymazaného pekáčku na dno rozetřete čtvrtinu rajčatové směsi a na ni položte čtvrtinu lasagní. Na ně rozetřete čtvrtinu sýrové směsi. Vrstvy opakujte, zakončete rajčatovou směsí. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.

3. Lasagne překryjte alobalem, vložte do trouby a pečte zhruba hodinu. Na závěr je posypte sýrem i černými olivami a dopečte bez fólie do mírného zhnědnutí, asi pět minut. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelenina s bramborovo-jahelnými nočky

Gaura - Nitái Halva

Zelenina s bramborovo-jahelnými nočky

Gaura - Nitái Halva

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.67

Přidat komentář