0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne s karamelizovanou cibulkou, špenátem a žampiony

Lasagne s karamelizovanou cibulkou, špenátem a žampiony
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Lasagne s karamelizovanou cibulkou, špenátem a žampiony

4 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8518 kcal
Bílkoviny 317 g
Sacharidy 1404 g
Tuky 162 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Karamelizovaná cibulka každé jídlo pozvedne na zcela novou úroveň. Asi si umíte představit, co se stane, řidáte-li ji do už tak skvělých lasagní se špenátem a žampiony... Vznikne bez přehánění naprostá chuťová bomba!

Suroviny

olivový olej 3 PL
cibule 2 ks
nakrájené na kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 1 ČL
+ na vymazání
balzamikový ocet 1 PL
žampiony 400 g
nakrájených na plátky
česnek 1 stroužek
drcený
špenát 500 g
čerstvý, nasekaný
ricotta 500 g
citron 1 ks
šťáva a najemno nastrouhaná kůra
vývar zeleninový 200 ml
lasagne (těstovina) 12 plátků
čerstvé
parmazán 50 g
nastrouhaný najemno
salát
zelený listový, k podávání

Postup

1

Rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi 2 lžíce olivového oleje. Přisypte do pánve cibuli a špetku soli a na mírném ohni nechte 25 minut karamelizovat. Pak přidejte lžičku másla a balzamikový ocet, promíchejte, a až se máslo rozpustí, vysypte cibuli z pánve do velké mísy.

2

Vytřete pánev papírovou utěrkou a rozehřejte v ní 1 lžíci oleje a vsypte na něj houby. Opékejte, až se vydusí z žampionů voda a zezlátnou. Pak přidejte česnek a opékejte ještě 1 minutu. Vložte do pánve špenát a nechte jej zavadnout. Rozehřejte troubu na 190°C (horkovzdušnou na 170°C).

3

Ricottu vyšlehejte s citronovou šťávou a kůrou, vývarem, solí a mletým pepřem. 

4

Vymažte máslem zapékací nádobu a na dno dejte tenkou vrstvu směsi špenátu a žampionů. Nalijte do mísy čerstvě uvařenou vodu a rychle jí protáhněte první dávku plátů lasagní – díky krátkému namočení zůstanou šťavnaté. Zvlhčené lasagne položte na vrstvu špenátu a hub v pekáčku, abyste pokryli celou plochu nádoby.

5

Na lasagne natřete třetinu ricottové směsi a polovinu zbývajících hub a špenátu. Znovu pokryjte zvlhčenými lasagnemi, na ně přijde další třetina ricotty a zbývající špenát se žampiony. Poslední vrstva by se měla skládat z lasagní, navrch pokrytých ricottou. Posypte ji parmazánem a pečte 35–40 minut dozlatova. Dobrou přílohou je zelený listový salát.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč