Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketové lasagne
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 80
Do 75 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3422 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 364 g
Tuky 160 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá krusta, vnitřek krásně vláčný a plný zeleniny, kterou můžete obměňovat podle sezony, doplnit olivami nebo masem. Cuketové lasagne si zamilujete!

Suroviny

+ hobliny na dopékání lasagní + trocha na vymazání pekáčku
mléko 750 ml
nastrouhaná
olivový olej 4 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
propasírované
cuketa 250 g
na kolečka
lilek 250 g
na kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
lasagne (těstovina) 1,5 bal
čerstvý

Postup

1

Nejprve připravte bešamel. Ve větší pánvi s vyšším okrajem rozpusťte na co nejmenším plameni máslo, pak vsypte mouku a prudce míchejte. Měla by jen zlehka zezlátnout. Vlijte mléko a vše důkladně promíchejte, dobře to jde metličkou. Přidejte bobkový list i citronovou kůru a za stálého míchání vařte, dokud bešamel nezhoustne. Trvá to zhruba čtvrt hodiny.

2

Mezitím rozpalte ve větším kastrolu olivový olej, zprudka na něm osmahněte cibuli a česnek, přihoďte cuketu i lilek a opékejte doměkka. Pak přidejte rajčata, osolte, opepřete a duste dalších dvacet minut.

3

Z bešamelu vyjměte bobkový list, okořeňte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Troubu předehřejte na 180 °C a vrhněte se na vrstvení.

4

Pekáček vymažte máslem, na dno vlijte část bešamelu, poklaďte listy lasagní (suché, nevařené), na ně dejte část zeleninového ragú, lasagne, bešamel, lasagne, ragú… a skončete bešamelem.

5

Pečte dvacet pět minut. Lehce nedopečené vyndejte, nechte vychladnout a pak zamrazte, celé nebo nakrájené na porce.

JAK ROZMRAZIT: Ráno přesuňte lasagne z mrazáku do ledničky. Večer si předehřejte troubu na 180 °C a pečte je deset minut, pak posypte parmazánem, poklaďte hoblinkami másla a nechte zezlátnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Komentáře

27.10.2009 19:03
vynikajúce! je možné alternovať rôzne druhy zeleniny. my sme ako základ skúsili napr. kombináciu brokolica - špargľa a výsledok bol veľmi chutný...

Apetit magazín