Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pařížské rohlíčky

Ořechový základ a na něm hořký kakaový krém přelitý čokoládou… Opravdu božské!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
39 (hlasů)
Počet porcí: Na asi 50 rohlíčků
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví

Ingredience

    NA TĚSTO

    NA KRÉM

    • 3 vejce
    • 120 g krupicového cukru
    • 30 g kakaa
    • 250 g másla

    NA POLEVU

    • 2–3 balení tmavé čokoládové polevy nebo 200 g čokolády na vaření + 100–120 g ztuženého tuku
    • 1 bílá čokoládová poleva na dozdobení (nemusí být)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů; plech potáhněte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto smíchejte v misce. Cukrářským sáčkem tvarujte přímo na plech rohlíčky široké asi 2 cm a dlouhé tak 6 cm. Pečte je (spíše sušte) při nízké teplotě do světle růžové; trvá to asi dvacet minut. Ještě horké sundejte z plechu – po vychladnutí totiž mají tendenci lámat se.

2 Na plotýnku postavte pánev s vodou. Nahoru posaďte ohnivzdornou misku se všemi surovinami na krém s výjimkou másla. Vyšlehejte na krém a nechte vychladnout. V jiné misce utřete máslo a postupně do něj zašlehejte vychladlý krém. Ten potom pomocí cukrářského zdobícího sáčku nastříkejte na ořechové rohlíčky.

3 Připravte si tmavou čokoládovou polevu (pokud ji nemáte, rozpusťte ve vodní lázni tuk s čokoládou na vaření) a rohlíčky polijte. Pokud chcete, můžete je ještě přecákat bílou polevou. Nechte dva dny v chladu rozležet.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelové oválky

Brambory

Linecké cukroví

Vanilkové rohlíčky

Kokosky s tvarohem

Košíčky s karamelovým krémem

Tatranské řezy s ořechy

Vídeňské oříškové dortíčky

Kuličky z bílé čokolády

Oříškové sušenky

Černobílá roláda

REKLAMA

Přidat komentář