Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčata s kuskusem s rajskou omáčkou

Kuskus je sám o sobě lahůdka, a když nasaje ještě rajskou šťávu…
Vydání: 2005/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 25-30 minut
P

Ingredience

    • 5cm kousek zázvoru, oloupaný a jemně nastrouhaný
    • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
    • 100 g kuskusu
    • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 50 g rozinek, propláchnutých
    • 50 g piniových oříšků
    • 50 g nasekaných sušených meruněk
    • nastrouhanou kůru a šťávu z jednoho citronu
    • menší hrst čerstvých mátových lístků
    • 4 velká rajčata, nejlépe keříková
    • 400 g provensálské rajské omáčky (viz recept na protější straně)
    • sůl a pepř
     

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C. Do malého hrnce dejte zázvor a česnek, přilijte 150 ml vody a přiveďte k varu. Ihned odstavte a přimíchejte kuskus i olivový olej.

2. Po třech až čtyřech minutách, až se tekutina vsákne, přidejte ke kuskusu rozinky, piniové oříšky, propláchnuté sušené meruňky, citronovou kůru i šťávu a nakonec mátu. Dobře promíchejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.

3. Rajčatům odstraňte vršky (ale nevyhazujte je) a vydlabejte vnitřek. Naplňte kuskusem a přiklopte odříznutými vršky. Pak naplněná rajčata postavte do zapékací misky, zalijte je rajčatovou omáčkou a pečte doměkka; trvá to ­pětadvacet až třicet minut.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Veľmi dobrý recept, práve som si na tom pochutila! Okrem troch paradajok som naplnila aj dve papriky, ktoré som predtým 2-3 minúty povarila v slanej vriacej vode. Omáčku som nepripravila vopred, ale som si iba zmiešala zvyšky z paradajok s paradajkovým pretlakom, provensálskym korením, olivovým olejom soľou a trochou vody a obliala som paradajky a spodok misy (papriky nie). Na tri veľké paradajky a dve papriky som použila 150 ml kuskusu a 300 ml vody.
Obrazek uzivatele
Ešte info - je to Apetit 8/05, str. 27.
Obrazek uzivatele
Naprosto fantasticke jidlo, lehke, snad i zdrave, spousta bajecnych chuti, proste basen! Jen priste malinko prosolim i vydlabana rajcata :-)
Obrazek uzivatele
Výborný recept, ale ubrala by som citrónovej kôry, lebo je príliš aromatická a zakrýva ostatné chute.
Obrazek uzivatele
Vynikající recept, dlouho jsem odolávala protože jsem si nedokázala představit výsledné dílo ve spojení tolika různých ingrediencí (např. rajčata, rozinky). Moje chyba spojení bylo naprosto famózní. Ochucený kuskus se u nás zabydlel jako příloha i bez rajčat, ale ve spojení s nimi je to dokonalá harmonie chuti :-)))

Přidat komentář