Bazalková rajčata můžete doplnit i kousky mozzarelly – klasické caprese děti milují.
Suroviny
tortilla
2
ks
kukuřičné, velké, nakrájené na osminy
olivový olej
na potření
rajčata cherry
250
g
přepůlená
bazalka
40
g
jarní cibulka
1
PL
nasekaná
olivový olej
1
PL
balzamikový ocet
1
ČL
třtinový cukr
1
PL
sůl mořská
podle chuti
Troubu předehřejte na 180 °C. Tortilly potřete olejem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 5 minut nebo dokud nejsou křupavé. Rajčata, bazalku, cibulku, olej, ocet a cukr dejte do mísy a zlehka, leč důkladně promíchejte. Podle chuti osolte. Ochucená rajčátka přendejte do mističek nebo kelímků, zapíchněte k nim tortilly a nabídněte dětem.