Bazalková rajčata

Bazalková rajčata

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 844 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 119 g
Tuky 26 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bazalková rajčata můžete doplnit i kousky mozzarelly – klasické caprese děti milují.

Suroviny

tortilla 2 ks
kukuřičné, velké, nakrájené na osminy
olivový olej
na potření
rajčata cherry 250 g
přepůlená
bazalka 40 g
jarní cibulka 1 PL
nasekaná
olivový olej 1 PL
balzamikový ocet 1 ČL
třtinový cukr 1 PL
sůl mořská
podle chuti

Troubu předehřejte na 180 °C. Tortilly potřete olejem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 5 minut nebo dokud nejsou křupavé. Rajčata, bazalku, cibulku, olej, ocet a cukr dejte do mísy a zlehka, leč důkladně promíchejte. Podle chuti osolte. Ochucená rajčátka přendejte do mističek nebo kelímků, zapíchněte k nim tortilly a nabídněte dětem.

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit