Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šišky

Hravá obměna tradičních masopustních koblih

Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 15 šišek
Doba přípravy: Do 20 minut
+ 60 minut kynutí
PT1M
Smažení 0:06 1 várka
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • cca 120 ml vlažného mléka
    • 20 g čerstvého droždí
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 60 g rozpuštěného másla
    • 300 g polohrubé mouky
    • 4 žloutky
    • špetka soli
    • 1 lžíce rumu
    • nastrouhaná kůra ze 1/4 biocitronu
    • tuk na smažení, skořicový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Z poloviny mléka, droždí, špetky cukru a hrstky mouky nechte vzejít kvásek. Hmota by měla zdvojnásobit objem a na povrchu by se měly objevit trhliny.

2 Ze zbývajícího mléka, cukru, soli, másla, rumu, žloutků, citronové kůry, mouky a kvásku zpracujte měkké, lesklé těsto. Nechte vykynout (cca pětačtyřicet minut) a pak z něj vyválejte patnáct hádků, každý v polovině přehněte a zapleťte. Nechte patnáct minut kynout na válu a pak naplocho smažte v hlubší vrstvě oleje tři minuty z každé strany (první stranu přiklopenou pokličkou). Vyjměte, nechte okapat na pečicím papíru, dejte na tác a pocukrujte

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masopustní pečení aneb od pagáčů po koblihy

REKLAMA

Přidat komentář