Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mramorová buchta

Oblíbený recept naší čtenářky Radky Pavelkové. Dokonalý doplněk k čaji nejen o páté nám v redakci zachutnal.

Vydání: 2010/3
Autor:
Hodnocení:
69 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 20 řezů
Doba přípravy: Více než hodinu
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 250 g tmavé čokolády
    • 60 g másla
    • 120 g krystalového cukru
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 2 velká vejce
    • 80 g hladké mouky

    Na tvaroh

    • 250 g plnotučného tvarohu
    • 50 g krystalového cukru
    • 2 lžíce najemno nastrouhané kůry z biopomeranče
    • 3 lžíce pomerančové šťávy
    • 1 lžička kukuřičného škrobu (maizeny nebo gustinu)
    • 1 velké vejce

Příprava jídla

1 Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.

2 Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo. Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte. Těsto přesuňte do formy 20 x 25 cm, vyložené pečicím papírem. Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.

3 Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo. Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Retro dezerty

Na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tato buchta mě bohužel vůbec neoslovila. Korpus je hodně hutný a tuhý, čekala jsem spíš něco na způsob brownies, což ale nevyšlo. Škoda, 250g čokolády není zrovna málo.
Obrazek uzivatele
Dobrý den. To nás samozřejmě moc mrzí, nicméně jak se říká sto lidí, sto chutí, každému tedy chutná něco jiného a ač se snažíme sebevíc, není možné se vždy trefit do chuti všem čtenářům. Doufáme ale, že najdete zalíbení v našem jiném receptu. To bychom byli moc rádi. Za redakci Apetitu přeje hezký den,
Eva.
Obrazek uzivatele
Peču je už spoustu let a podle sezóny přidávám ovoce, vždycky zmizí okamžitě.

Přidat komentář