Skořicová buchta s čokoládou a oříšky je naprostá slast. Už jen ta kombinace skořice s čokoládou, to je aromatická bomba! A k tomu prakticky instantní příprava - jen vše zamíchat ručním šlehačem a je to. Recept je vážně jednoduchý, tak honem, už zapínejte troubu a skořicovou buchtu si upečte.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.
Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.
Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.
Jak uchovat buchtu?
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.
Komentáře
Tahle buchta mě zklamala. Centimetrová tuhá suchá placka místo těsta, skořice tam ani nebyla cítit, protože všechno přebila čokoláda. Cukru jsem dala méně, jak bylo uvedeno v komentářích. Jediné dobré na tom byly oříšky. Každopádně tuto buchtu už určitě dělat nebudu.
Je to skvělá buchta, hledala jsem něco narychlo. Místo krystal cukru jsem dala trochu moučkového a děcka milují sladké, moc jim chutnalo.