Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 (93)
Do 20 minut 15

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4776 kcal
Bílkoviny 83 g
Cukr 463 g
Tuky 280 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skořice s čokoládou, to je aromatická bomba – a k tomu prakticky instantní příprava. Tak honem, už zapínejte troubu!

Suroviny

máslo 180 g
pokojová teplota, na kousky
krupicový cukr 200 g
přírodní
mouka pšeničná hladká 180 g
vejce 3 ks
větší
mléko 3 PL
1 PL
Na posypání
tmavá čokoláda 100 g
ideálně 70%, nasekaná nahrubo
skořice 1 PL
krupicový cukr 100 g
přírodní
ořechy 80 g
sekané, třeba lískové nebo pistácie, naříklad ve směsi i mandle
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.

2. Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.

3. Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.

Jak uchovat
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit