Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do hodiny Snadné 15 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4782 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 465 g
Tuky 280 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skořice s čokoládou, to je aromatická bomba – a k tomu prakticky instantní příprava. Tak honem, už zapínejte troubu!

Suroviny

máslo 180 g
pokojová teplota, na kousky
krupicový cukr 200 g
mouka pšeničná hladká 180 g
vejce 3 ks
mléko 3 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
Na posypání
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná
skořice 1 PL
krupicový cukr 100 g
ořechy 80 g
sekané
1 Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.
2 Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.
3 Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.
Jak uchovat buchtu?
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Skvělá buchta, která provoní celý byt.Jen cukru na posypání bych dala méně než polovinu, takhle vám skřípe mezi zuby a buchta je opravdu strašně přeslazená...

Anonym

Souhlasím s Aničkou, cukru na posypání jsem dala méně než polovinu a skoro bych řekla, že není třeba žádný. Čolokáda opravdu stačí. Jinak vynikající!

Anonym

Souhlasím s Aničkou, cukru na posypání jsem dala méně než polovinu a skoro bych řekla, že není třeba žádný. Čolokáda opravdu stačí. Jinak vynikající!

Anonym

Pro úspěch jsme jí pekla během měsíce dvakrát

Anonym

Zatím jsem ji pekla 2x za 1 týden a pokaždé mi vyšla trochu jinak. Naposledy jsem zapoměla na skořici a vůbec nic se nestalo. Záleží také na postupech posypu, pokud dáte cukr nakonec, bude vám opravdu skřípat mezi zubama, což někomu nevadí, že babi? Zkusila jsem to i s arašídami a vůně byla ještě lákavější.

Anonym

Potřebovala jsem upéci jednoduchou a relativně rychlou buchtu. Strašně mě překvapilo, jak je dobrá :-) Do těsta jsem ještě přidala tak 4 lžíce kakaa a bylo to skvělý.

Anonym

Buchta byla famózní! Na sladké si potrpím, takže mě tolik cukru vůbec nevadilo :-D ...a ty oříšky-mňam...

Anonym

Rychlá a výborná, měla doma úspěch

Anonym

Výborná!Dělám ji z dvojité dávky, protože je opravdu jedlá.:-))

Apetit magazín

5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...

Obchod Apetit