Skořice s čokoládou, to je aromatická bomba – a k tomu prakticky instantní příprava. Tak honem, už zapínejte troubu!
Postup
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.
Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.
Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.
Jak uchovat buchtu?
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.
Komentáře
24.07.2006 09:39
Báječná, ale...
04.09.2006 21:53
hodně sladká, ale výborná
04.09.2006 21:54
hodně sladká, ale výborná
24.07.2006 15:15
Buchta
16.08.2006 16:50
opravdu božská
08.09.2006 18:46
překvapivě dobrá
09.09.2006 12:50
bomba!
20.01.2007 16:15
rychlá :)
05.02.2007 20:21
super
22.02.2007 16:44
skořicová