Oblíbený recept naší čtenářky Radky Pavelkové na mramorovou buchtu s tvarohem nám v redakci zachutnal. Je to dokonalý doplněk k čaji nejen o páté, ale také rychlá buchta na plech, která potěší i neohlášenou návštěvu.
Suroviny
Postup
Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.
Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo.
Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte.
Těsto přesuňte do formy 20 x 25 cm, vyložené pečicím papírem.
Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo.
Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 jídel na cesty aneb Vyberte si originální svačinu na výlet(20 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
Komentáře
Peču je už spoustu let a podle sezóny přidávám ovoce, vždycky zmizí okamžitě.
Tato buchta mě bohužel vůbec neoslovila. Korpus je hodně hutný a tuhý, čekala jsem spíš něco na způsob brownies, což ale nevyšlo. Škoda, 250g čokolády není zrovna málo.
Dobrý den. To nás samozřejmě moc mrzí, nicméně jak se říká sto lidí, sto chutí, každému tedy chutná něco jiného a ač se snažíme sebevíc, není možné se vždy trefit do chuti všem čtenářům. Doufáme ale, že najdete zalíbení v našem jiném receptu. To bychom byli moc rádi. Za redakci Apetitu přeje hezký den,
Eva.