0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 80
Více než hodinu Velmi snadné Na 20 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3728 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 386 g
Tuky 183 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený recept naší čtenářky Radky Pavelkové. Dokonalý doplněk k čaji nejen o páté nám v redakci zachutnal.

Suroviny

čokoláda 250 g
tmavá
máslo 60 g
krystalový cukr 120 g
vanilkový extrakt 2 ČL
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 80 g
Na tvaroh
tvaroh 250 g
tučný
krystalový cukr 50 g
pomerančová kůra 2 PL
nastrouhaná
pomerančová šťáva 3 PL
škrob 1 ČL
vejce 1 ks

Postup

1

Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.

2

Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo.

3

Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte.

4

Těsto přesuňte do formy 20 x 25 cm, vyložené pečicím papírem.

5

Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.

6

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo.

7

Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Komentáře

Petra Šťastná

Tato buchta mě bohužel vůbec neoslovila. Korpus je hodně hutný a tuhý, čekala jsem spíš něco na způsob brownies, což ale nevyšlo. Škoda, 250g čokolády není zrovna málo.

Eva Dvořáková

Dobrý den. To nás samozřejmě moc mrzí, nicméně jak se říká sto lidí, sto chutí, každému tedy chutná něco jiného a ač se snažíme sebevíc, není možné se vždy trefit do chuti všem čtenářům. Doufáme ale, že najdete zalíbení v našem jiném receptu. To bychom byli moc rádi. Za redakci Apetitu přeje hezký den,
Eva.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit