Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mramorová buchta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 114
Více než hodinu Velmi snadné Na 20 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3598 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 353 g
Tuky 200 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený recept naší čtenářky Radky Pavelkové na mramorovou buchtu s tvarohem nám v redakci zachutnal. Je to dokonalý doplněk k čaji nejen o páté, ale také rychlá buchta na plech, která potěší i neohlášenou návštěvu.

Suroviny

tmavá čokoláda 250 g
krystalový cukr 120 g
vanilkový extrakt 2 ČL
vejce 2 ks
Na tvaroh
tvaroh 250 g
tučný
krystalový cukr 50 g
nastrouhaná
pomerančová šťáva 3 PL
škrob 1 ČL
maizena
vejce 1 ks
velké

Postup

1

Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.

2

Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo.

3

Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte.

4

Těsto přesuňte do formy 20 x 25 cm, vyložené pečicím papírem.

5

Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.

6

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo.

7

Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Komentáře

12.07.2017 07:30

Peču je už spoustu let a podle sezóny přidávám ovoce, vždycky zmizí okamžitě.

14.05.2017 19:06

Tato buchta mě bohužel vůbec neoslovila. Korpus je hodně hutný a tuhý, čekala jsem spíš něco na způsob brownies, což ale nevyšlo. Škoda, 250g čokolády není zrovna málo.

15.05.2017 10:12

Dobrý den. To nás samozřejmě moc mrzí, nicméně jak se říká sto lidí, sto chutí, každému tedy chutná něco jiného a ač se snažíme sebevíc, není možné se vždy trefit do chuti všem čtenářům. Doufáme ale, že najdete zalíbení v našem jiném receptu. To bychom byli moc rádi. Za redakci Apetitu přeje hezký den,
Eva.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...