Oblíbený recept naší čtenářky Radky Pavelkové. Dokonalý doplněk k čaji nejen o páté nám v redakci zachutnal.
Suroviny
Postup
Ručními metlami v míse utřete tvaroh a cukr. Zašlehejte kůru i šťávu z pomeranče a maizenu a vajíčko.
Na vodní lázni v ohnivzdorné misce rozpusťte čokoládu a máslo.
Po vychladnutí vmíchejte cukr a vanilkový extrakt. Přilijte vejce rozšlehaná se dvěma lžícemi studené vody, pak vsypte mouku a promíchejte.
Těsto přesuňte do formy 20 x 25 cm, vyložené pečicím papírem.
Navrch pak lžící nepravidelně naneste ochucený tvaroh a příborovým nožem opatrně promíchejte, abyste získali mramorový efekt.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodiny tak, aby těsto uprostřed ztuhlo a při okrajích vyběhlo.
Nechte zchladnout ve formě a teprve potom nakrájejte na dvacet stejných řezů.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně – koláče, buchty a moučníky(45 receptů)
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)
- 20 jídel na cesty aneb Vyberte si originální svačinu na výlet(20 receptů)
Komentáře
14.05.2017 19:06
Tato buchta mě bohužel vůbec
Tato buchta mě bohužel vůbec neoslovila. Korpus je hodně hutný a tuhý, čekala jsem spíš něco na způsob brownies, což ale nevyšlo. Škoda, 250g čokolády není zrovna málo.
15.05.2017 10:12
Dobrý den. To nás samozřejmě
Dobrý den. To nás samozřejmě moc mrzí, nicméně jak se říká sto lidí, sto chutí, každému tedy chutná něco jiného a ač se snažíme sebevíc, není možné se vždy trefit do chuti všem čtenářům. Doufáme ale, že najdete zalíbení v našem jiném receptu. To bychom byli moc rádi. Za redakci Apetitu přeje hezký den,
Eva.
12.07.2017 07:30
Peču je už spoustu let a
Peču je už spoustu let a podle sezóny přidávám ovoce, vždycky zmizí okamžitě.