Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klobásky v pikantní cibulové omáčce

Klobásky taliány u nás zavedl v 19. století italský uzenář Uggé. Masová hmota neboli dílo se koření pepřem, zázvorem, kardamomem a česnekem, plní do hovězích kroužkových střívek a pak pouze vaří, nikoli udí.
Vydání: 2010/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Opékání: 40 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 400 g klobásek podle chuti (my jsme použili tzv. taliány)
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 snítka tymiánu, odrhnuté lístky
    • 400 ml hovězího vývaru
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • tmavý chleba nebo bramborová kaše k podávání

    Na cibulovou omáčku
    • 1 lžíce másla
    • 4 střední cibule, nakrájené na plátky
    • 1 lžička krupicového cukru

Příprava jídla

1 Nejprve připravte cibulovou omáčku (hodit se může i jindy, třeba ke steaku). Rozpusťte v hrnci máslo a přidejte cibuli. Zakryjte a na mírném ohni duste asi 10 minut doměkka. Odklopte, přidejte cukr a za stálého míchání zvolna opékejte 15–20 minut, až se všechna tekutina odpaří a cibule zezlátne. (Omáčka v lednici vydrží až pět dní, v mrazáku ji můžete mít tři měsíce.)

2 V pánvi na oleji opékejte 10–15 minut klobásky tak, aby byly uvnitř hotové a zvenku zlaté. Vyjměte a uchovejte horké. Tuk v uvolněné pánvi zaprašte moukou, rozmíchejte a přilijte cibulovou omáčku. Míchejte minutu a pak přidejte tymián, vývar a přiveďte k varu. Vařte do zhoustnutí asi 5 minut. Ochuťte worcesterskou omáčkou, solí a pepřem a směsí přelijte klobásky. Podávejte s chlebem nebo s bramborovou kaší.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář