Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Limetkový (citronový) cheescake

Popis receptu: 
„Tento cheesecake jsem se naučil přímo u zdroje - v Americe. Limetová šťáva s krémovým sýrem opravdu funguje. Dezert není těžký, a tak je jednoduché ho sníst strašlivou spoustu. Samozřejmě jsem musel recept trochu upravit, aby se dal jednoduše upéct i u nás.“ Nejviditelnější změna, kterou Patrik provedl, byla náhrada philadel-phie za tučný tvaroh. Pravá philadephia se dá sehnat jenom v Praze, ale tučný tvaroh je k dostání v každé samoobsluze. Pokud se budete držet zásad, že základ musí tvořit maximálně je dnu čtvrtinu hotového dortu a náplň musí být hodně hustá, a pokud to nepřeženete s polevou, nemůžete nic zkazit.
Autor: Lucie Hříbková
Hodnocení:
40 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    200 gramů sušenek (máslové nebo tmavé) 100 gramů rozpuštěného másla jeden balíček vanilkového cukru špetku skořice.Ochutnejte. Čtyři velká vejce 200 gramy krupicového cukru dva balíčky vanilkového cukru tučný tvaroh - toho potřebujete jeden kilogram tři lžíce limetkové šťávy kelímek zakysané smetany (120 nebo 150 gramů) balíčem vanilkového cukru jedna nebo dvě lžíce limetkové šťávy Na ozdobení zvolte čerstvé jahody, pekanové ořechy nebo citronovou kůru. Povrch posypejte hnědým cukrem, muškátovým oříškem neb

Příprava jídla

Základ: 200 gramů sušenek rozdrobte na drť, vmíchejte 100 gramů rozpuštěného másla, jeden balíček vanilkového cukru a špetku skořice.Ochutnejte. Ale, pozor - směs sušenek, másla a koření je jednoduše neodolatelná. Takže trošku ochutnejte, ale pokuste se všechno nesníst. Hmotu rozložte a pořádně vtlačte na dno nevymazané dortové formy. Ovládněte nutkání ochutnat ji ještě jednou a začněte raději připravovat náplň. Náplň: Čtyři velká vejce smíchejte s 200 gramy krupicového cukru a dvěma balíčky cukru vanilkového. Až se vytvoří pěna, začněte po lžících přidávat tučný tvaroh - toho potřebujete jeden kilogram. Vmíchejte tři lžíce limetkové šťávy a ochutnejte. Pokud ji máte opravdu rády, přidejte ještě jednu lžíci, ale myslete na to, že limetka přijde i do polevy. Hostům by se neměly stahovat obličeje poté, co cheesecake ochutnají. Směs vlijte na základ. Pečte jednu hodinu v troubě za teploty 150 stupňů Celsia (140 stupňů, máte-li horkovzdušnou). Vyzkoušejte, jestli je dost upečený: střed i okraje musejí být pevné. Pokud zapíchnete do náplně špejli, bude se dort lepit (je krémový), ale nebude téct. Pak ho vytáhněte z trouby a nechte deset minut ,odstát‘. Pak přijde čas na polevu. Poleva: Smíchejte kelímek zakysané smetany (120 nebo 150 gramů) s balíčkem vanilkového cukru a jednou nebo dvěma lžícemi limetkové šťávy a ochutnejte. Nalijte na dort a dejte ho ještě na deset minut péct. Hotový dort můžete nazdobit nastrouhanou kůrou z limet. Ty ale napřed omyjte horkou vodou, protože většina citrusových plodů, které se u nás prodávají, je chemicky ošetřena. hutnat? Na ozdobení zvolte čerstvé jahody, pekanové ořechy nebo citronovou kůru. Povrch posypejte hnědým cukrem, muškátovým oříškem nebo polejte sirupem z borůvek. Fantazii se meze nekladou a záleží jenom na tom, co chutná vám.
REKLAMA

Přidat komentář