Limetkový (citronový) cheescake

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Limetkový (citronový) cheescake

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu

Suroviny

čokoládové sušenky 200 g
lze nahradit máslovými
máslo 100 g
rozpuštěné
vanilkový cukr 1 bal
skořice
vejce 4 ks
krupicový cukr 200 g
vanilkový cukr 2 bal
tvaroh 1 kg
tučný
limetová šťáva 3 PL
zakysaná smetana 150 g
vanilkový cukr 1 bal
limetová šťáva 1 PL
jahody
na ozdobení
pekanové ořechy
na ozdobení
hnědý cukr
na posypání
Základ: 200 gramů sušenek rozdrobte na drť, vmíchejte 100 gramů rozpuštěného másla, jeden balíček vanilkového cukru a špetku skořice.Ochutnejte. Ale, pozor - směs sušenek, másla a koření je jednoduše neodolatelná. Takže trošku ochutnejte, ale pokuste se všechno nesníst. Hmotu rozložte a pořádně vtlačte na dno nevymazané dortové formy. Ovládněte nutkání ochutnat ji ještě jednou a začněte raději připravovat náplň. Náplň: Čtyři velká vejce smíchejte s 200 gramy krupicového cukru a dvěma balíčky cukru vanilkového. Až se vytvoří pěna, začněte po lžících přidávat tučný tvaroh - toho potřebujete jeden kilogram. Vmíchejte tři lžíce limetkové šťávy a ochutnejte. Pokud ji máte opravdu rády, přidejte ještě jednu lžíci, ale myslete na to, že limetka přijde i do polevy. Hostům by se neměly stahovat obličeje poté, co cheesecake ochutnají. Směs vlijte na základ. Pečte jednu hodinu v troubě za teploty 150 stupňů Celsia (140 stupňů, máte-li horkovzdušnou). Vyzkoušejte, jestli je dost upečený: střed i okraje musejí být pevné. Pokud zapíchnete do náplně špejli, bude se dort lepit (je krémový), ale nebude téct. Pak ho vytáhněte z trouby a nechte deset minut ,odstát‘. Pak přijde čas na polevu. Poleva: Smíchejte kelímek zakysané smetany (120 nebo 150 gramů) s balíčkem vanilkového cukru a jednou nebo dvěma lžícemi limetkové šťávy a ochutnejte. Nalijte na dort a dejte ho ještě na deset minut péct. Hotový dort můžete nazdobit nastrouhanou kůrou z limet. Ty ale napřed omyjte horkou vodou, protože většina citrusových plodů, které se u nás prodávají, je chemicky ošetřena. hutnat? Na ozdobení zvolte čerstvé jahody, pekanové ořechy nebo citronovou kůru. Povrch posypejte hnědým cukrem, muškátovým oříškem nebo polejte sirupem z borůvek. Fantazii se meze nekladou a záleží jenom na tom, co chutná vám.
Autor: bellonia

Obchod Apetit