Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Kozí sýr s pečenými cibulkami dodá chuťově nevýraznému kuřeti šmrnc. Pokud se vám nepodaří sehnat prsíčka, sáhněte po kuřecích stehnech s kůží.

Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Kuře Středomořská

Ingredience

    • 3 středně velké červené cibule, nakrájené na klínky
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 150 g měkkého kozího sýra
    • 1 lžíce čerstvého estragonu, nasekaného
    • 1 lžíce mléka
    • 4 kuřecí prsíčka s kůží
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Klínky cibule smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a přesuňte je do nižšího kastrolu nebo zapékací misky.

2 V misce rozetřete sýr, zamíchejte do něj estragon a mléko. Prsty vytvořte na prsíčkách (nebo stehýnkách) kapsu mezi kůží a masem a naplňte ji sýrovou směsí. Párátkem kůži připíchněte tak, aby sýr nevytekl.

3 Posaďte maso na klínky cibule, zakápněte je zbývajícím olejem a podle chuti osolte a opepřete. Pečte, dokud není kuře propečené a kůže zlatavá; mělo by to stačit čtyřicet až pětačtyřicet minut.

MĚKKÝ KOZÍ SÝR koupíte v supermarketu nebo v prodejně zdravé výživy. Prodává se ve tvaru válečků nebo v kelímku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny trikolora

Ořechový dort s Lučinou

Lilky s parmazánem

Sýrové raclette

Savojská zeleninová polévka

Špenátová hnízda

Naložený pivní sýr

Olomoucké ,cordon bleu‘

Bramborové noky s gorgonzolou

Hrušky s rokfórem

Vepřové medailonky s camembertem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Přidat komentář