Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí
Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1375 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 33 g
Tuky 74 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kozí sýr s pečenými cibulkami dodá chuťově nevýraznému kuřeti šmrnc. Pokud se vám nepodaří sehnat prsíčka, sáhněte po kuřecích stehnech s kůží.

Související recepty

Suroviny

na klínky
olivový olej 3 PL
měkký
estragon 1 PL
čerstv, nasekaný
s kůží
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Klínky cibule smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a přesuňte je do nižšího kastrolu nebo zapékací misky.

2

V misce rozetřete sýr, zamíchejte do něj estragon a mléko. Prsty vytvořte na prsíčkách (nebo stehýnkách) kapsu mezi kůží a masem a naplňte ji sýrovou směsí. Párátkem kůži připíchněte tak, aby sýr nevytekl.

3

Posaďte maso na klínky cibule, zakápněte je zbývajícím olejem a podle chuti osolte a opepřete. Pečte, dokud není kuře propečené a kůže zlatavá; mělo by to stačit čtyřicet až pětačtyřicet minut.

MĚKKÝ KOZÍ SÝR koupíte v supermarketu nebo v prodejně zdravé výživy. Prodává se ve tvaru válečků nebo v kelímku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...