0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1375 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 33 g
Tuky 74 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kozí sýr s pečenými cibulkami dodá chuťově nevýraznému kuřeti šmrnc. Pokud se vám nepodaří sehnat prsíčka, sáhněte po kuřecích stehnech s kůží.

Suroviny

cibule červená 3 ks
na klínky
olivový olej 3 PL
měkký
estragon 1 PL
čerstv, nasekaný
mléko 1 PL
s kůží
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Klínky cibule smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a přesuňte je do nižšího kastrolu nebo zapékací misky.

2 V misce rozetřete sýr, zamíchejte do něj estragon a mléko. Prsty vytvořte na prsíčkách (nebo stehýnkách) kapsu mezi kůží a masem a naplňte ji sýrovou směsí. Párátkem kůži připíchněte tak, aby sýr nevytekl.

3 Posaďte maso na klínky cibule, zakápněte je zbývajícím olejem a podle chuti osolte a opepřete. Pečte, dokud není kuře propečené a kůže zlatavá; mělo by to stačit čtyřicet až pětačtyřicet minut.

MĚKKÝ KOZÍ SÝR koupíte v supermarketu nebo v prodejně zdravé výživy. Prodává se ve tvaru válečků nebo v kelímku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/11

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč