Kozí sýr s pečenými cibulkami dodá chuťově nevýraznému kuřeti šmrnc. Pokud se vám nepodaří sehnat prsíčka, sáhněte po kuřecích stehnech s kůží.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Klínky cibule smíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje a přesuňte je do nižšího kastrolu nebo zapékací misky.
V misce rozetřete sýr, zamíchejte do něj estragon a mléko. Prsty vytvořte na prsíčkách (nebo stehýnkách) kapsu mezi kůží a masem a naplňte ji sýrovou směsí. Párátkem kůži připíchněte tak, aby sýr nevytekl.
Posaďte maso na klínky cibule, zakápněte je zbývajícím olejem a podle chuti osolte a opepřete. Pečte, dokud není kuře propečené a kůže zlatavá; mělo by to stačit čtyřicet až pětačtyřicet minut.
MĚKKÝ KOZÍ SÝR koupíte v supermarketu nebo v prodejně zdravé výživy. Prodává se ve tvaru válečků nebo v kelímku.