Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na víně a sójové omáčce
Kuře na víně a sójové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře na víně a sójové omáčce

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2517 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 363 g
Tuky 5 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jídlo na nedělní oběd. Pečené kuře na rýžovém víně s omáčkou, která vás nadchne. 

Suroviny

sójová omáčka 180 ml
třtinový cukr 175 g
skořice 3 svitky
badyán 4 hvězdičky
česnek 2 stroužky
prolisovaný
zázvor (čerstvý) 20 g
na plátky
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
sušená pomerančová kůra 4
kousky
kuře 1 ks
celé, zhruba 1 kg

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Rýžové víno, sójovou omáčku, dva litry vody a cukr dejte do většího hrnce a zprudka zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Snižte oheň na minimum, přihoďte skořici, badyán, česnek, zázvor, cibulku, pomerančovou kůru a nakonec i celé kuře. Nechte probublávat půl hodiny.

2

Kuře velmi opatrně vyjměte z nálevu, dejte na rošt na dno pečicí misky nebo pekáče a pečte 15–20 minut dozlatova a dokřupava. Kuře naporcujte, položte na servírovací mísu, pokapejte sójovým sosem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...