0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na víně a sójové omáčce

Kuře na víně a sójové omáčce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře na víně a sójové omáčce

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2517 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 363 g
Tuky 5 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé jídlo na nedělní oběd. Pečené kuře na rýžovém víně s omáčkou, která vás nadchne. 

Suroviny

sójová omáčka 180 ml
třtinový cukr 175 g
skořice 3 svitky
badyán 4 hvězdičky
česnek 2 stroužky
prolisovaný
zázvor (čerstvý) 20 g
na plátky
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
sušená pomerančová kůra 4
kousky
kuře 1 ks
celé, zhruba 1 kg

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Rýžové víno, sójovou omáčku, dva litry vody a cukr dejte do většího hrnce a zprudka zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Snižte oheň na minimum, přihoďte skořici, badyán, česnek, zázvor, cibulku, pomerančovou kůru a nakonec i celé kuře. Nechte probublávat půl hodiny.

2 Kuře velmi opatrně vyjměte z nálevu, dejte na rošt na dno pečicí misky nebo pekáče a pečte 15–20 minut dozlatova a dokřupava. Kuře naporcujte, položte na servírovací mísu, pokapejte sójovým sosem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč