Kuře po marocku

Kuře po marocku

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1813 kcal
Bílkoviny 134 g
Cukr 192 g
Tuky 50 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Exotické kuře provoní váš byt jako vánoční perníčky!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
bez kůže a bez kosti
citronová kůra
z 1 citronu
citronová štáva
z 1 citronu
olivový olej 2 PL
4 ČL
marocká směs koření
quinoa 300 g
lze nahradit kuskusem
jarní cibulka svazek
nakrájená
olivy zelené hrst
vypeckované, rozpůlené
petrželka svazek
nasekaná
sůl
pepř

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Do každého kusu prsíček udělejte tři hluboké zářezy. Pak maso osolte a rozložte do zapékací misky. Promíchejte citronovou kůru i šťávu s olejem a kořením a vzniklou marinádou přelijte maso. Zakryté alobalem vložte do trouby a pečte dvacet minut.

2. Quinou nebo kuskus připravte podle návodu na obalu a vsypte do velké mísy. Promíchejte se zbylými ingrediencemi a rozdělte na talíře. Navrch položte maso a vše zakápněte vypečenou šťávou.

Na domácí marockou směs koření smíchejte ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku, po 2½ lžičce římského kmínu a koriandru, 1¼ lžičce nového koření a zázvoru, po ¾ lžičky chilli a skořice
(vše mleté).

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit