0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1813 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 192 g
Tuky 50 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotické kuře provoní váš byt jako vánoční perníčky!

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
citronová kůra
a šťáva z 1 citronu
olivový olej 2 PL
koření 4 ČL
marocká směs, viz recept
quinoa 300 g
nebo kuskus
jarní cibulka svazek
nakrájená
olivy zelené hrst
petrželka svazek
nasekaná
sůl
pepř

1Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Do každého kusu prsíček udělejte tři hluboké zářezy. Pak maso osolte a rozložte do zapékací misky. Promíchejte citronovou kůru i šťávu s olejem a kořením a vzniklou marinádou přelijte maso. Zakryté alobalem vložte do trouby a pečte dvacet minut.

2Quinou nebo kuskus připravte podle návodu na obalu a vsypte do velké mísy. Promíchejte se zbylými ingrediencemi a rozdělte na talíře. Navrch položte maso a vše zakápněte vypečenou šťávou.

Na domácí marockou směs koření smíchejte ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku, po 2½ lžičce římského kmínu a koriandru, 1¼ lžičce nového koření a zázvoru, po ¾ lžičky chilli a skořice
(vše mleté).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Anonym

Zdravím, tento recept se mi povedl až napodruhé. Dejte velký pozor, abyste to nepřepískli s množstvím citrónové šťávy. Stačí z půlky citronu! a nezapomoňte na kumín, ten je v receptu velmi důležitý.Použijte klidně všechnu směs koření, kt. vytvoříte. Nebojte se, přijdete tomu na chuť:-)

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit