Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové medailonky s camembertem

Medailonky zalité krémovou omáčkou z jemného sýra si oblíbí celá rodina.

Vydání: 2006/11
Autor:
Hodnocení:
56 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Maso Francouzská

Ingredience

    • 400 g vepřové panenky
    • pepř
    • 50 g másla
    • 50 ml suchého bílého vína
    • 125 ml smetany ke šlehání
    • trochu sušených bylinek (majoránka, tymián, šalvěj…)
    • 120 g camembertu, nakrájeného na plátky a zbaveného kůrky
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • sůl

Příprava jídla

1 Maso nakrájejte na zhruba dvoucentimetrové plátky, zlehka naklepejte a opepřete. Máslo rozehřejte v pánvi a medailonky po obou stranách opečte; trvá to celkem asi pět minut. Vyjměte je na talíř a udržujte v teple.

2 Do pánve vlijte víno, přiveďte k varu a odškrabujte přitom výpečky. Přilijte smetanu s bylinkami, po chvíli přidejte sýr, hořčici i šťávu, kterou pustilo opečené maso. Chvíli povařte a podle chuti dosolte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s kozím sýrem & červenou cibulí

Těstoviny trikolora

Ořechový dort s Lučinou

Lilky s parmazánem

Sýrové raclette

Savojská zeleninová polévka

Špenátová hnízda

Naložený pivní sýr

Olomoucké ,cordon bleu‘

Bramborové noky s gorgonzolou

Hrušky s rokfórem

Salát s grilovaným kozím sýrem

Hermelín v kuchyni: 5 jídel, na kterých si královsky pochutnáte

Přidat komentář